×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 23.01.2024 21:00:49

Consiliul Național al Audiovizualului ia măsuri împotriva Kanal D și Realitatea Plus într-un scenariu de SF



București (MEDIA EXPRES) / 23 ian 2024 / În ședința publică din 23 ianuarie 2024, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat mai multe rapoarte de monitorizare și a decis să impună sancțiuni care ar putea sta la baza unui adevărat scenariu de film SF.

Kanal D a fost sancționat aspru cu o amendă uriașă, maximul permis de lege, de 200.000 de lei, pentru încălcarea restricțiilor de timp la difuzarea publicității în luna noiembrie 2024. Televiziunea a depășit durata permisă de publicitate cu 6 ore, 23 de minute și 18 secunde.

Pentru a pune acest timp în perspectivă, este ca și cum telespectatorii Kanal D ar fi vizionat întreaga trilogie originală „Războiul Stelelor” cap-coadă, fără pauze și încă le-ar mai fi rămas ceva timp să meargă la frigider și la toaletă!

Este o cantitate astronomică de publicitate suplimentară, chiar și după standardele intergalactice.

Realitatea Plus a fost amendată cu 2.500 de lei pentru că nu a comunicat public motivele și obiectul unei sancțiuni anterioare, pe care a contestat-o în instanță dar a pierdut procesul și acum CNA are pretenția să o pună în executare. Televiziunea a susținut că sancțiunea a avut o dată și o oră stricte de difuzare în trecut și că nu ar putea călători înapoi în timp pentru a se conforma.

Se pare că avocatul Realitatea Plus și-a construit pledoaria pe baza notițelor din timpul vizionării filmului „Înapoi în viitor” dar, din păcate, CNA nu a văzut același film împreună cu ei.

În aceeași ședință, Consiliul a emis o decizie de conformare cu privire la emisiunea „Teleshopping Bijuterii TV”, difuzată de Etno Tv. S-a constatat că emisiunea încalcă anumite prevederi ale Codului de reglementare a conținutului audiovizual. Asta a fost mai terestră.

Pentru că într-o întorsătură demnă de un roman cyberpunk, CNA a decis să redirecționeze o reclamație și un raport de monitorizare către Autoritatea Națională de Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și Direcția Națională de Securitate Cibernetică (DNSC). Plângerea a vizat videoclipul „Lasă o cerere de înregistrare!” („Obținerea de venituri suplimentare din utilizarea resurselor naționale este acum la îndemâna oricui!”) identificat pe pagina de Facebook numită „Arouna JeuxVidéos”.

Pentru mai multe detalii despre activitatea CNA, vă rugăm să vizitați www.cna.ro. Cu avertismentul că în lumea audiovizualului, realitatea poate fi uneori mai extraterestră decât cel mai tare science-fiction.

NOTĂ: Acest articol a fost scris pe baza Comunicatului CNA după ședința din 23 ianuarie, cu sugestiile Copilot - versiunea ChatGPT de la Microsoft - sub supervizarea responsabilă a editorului nostru, Mihai Pavelescu.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL