×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 22.12.2023 10:08:21

e-Factura dă bătăi de cap și caselor mari: Vodafone începe anul cu PDF-urile tradiționaleBucurești (MEDIA EXPRES) / 22 dec 2023 / Vodafone și-a notificat clienții de business că nu va putea implementa e-Factura în format XML de la 1 ianuarie și va continua să transmită facturile în format PDF prin canalele obișnuite în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2024.

În mesajul către clienții de business B2B Vodafone arată că a demarat operațiunile necesare pentru îndeplinirea obligațiilor ce-i revin în calitate de furnizor de servicii privind transmiterea facturilor in tranzacțiile B2B (între persoane juridice private). În prezent, echipele vodafone se află în proces de dezvoltare, implementare și testare a măsurilor care să permită îndeplinirea obligațiilor privind emiterea facturilor B2B în format XML și depun eforturi pentru finalizarea acestor demersuri în cel mai scurt timp posibil.

Reamintim că noile prevederi privind facturarea sunt cuprinse în Capitolului IV Secțiunea a II-a din Legea nr.296 / 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

La Art. LIX, alineatul (3), legea prevede că "Operatorii economici - persoane impozabile nestabilite, dar înregistrate în scopuri de TVA în România, pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii care au locul livrării/prestării în România conform art.275 şi art.278-279 din Legea nr.227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, efectuate în relaţia B2B, astfel cum este definită la art.2 alin.(1) lit.n) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.120/2021, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia începând cu data de 1 ianuarie 2024 să transmită facturile emise în sistemul naţional privind factura electronica RO e-Factura, prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.120/2021, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistraţi în Registrul RO eFactura".

De asemenea, la alineatul (5), "Furnizorii prevăzuţi la alin.(1) - (3) sunt obligaţi să transmită facturile emise către destinatari conform prevederilor art.319 din Legea nr.227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiei în care atât furnizorul/prestatorul, cât şi destinatarul sunt înregistraţi în Registrul RO e-Factura".
(MEDIA EXPRES)Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL