×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 20.12.2023 08:46:27

Cablul a ajuns la 6,7 milioane de abonați iar DTH a scăzut la 1 milion



București (MEDIA EXPRES) / 20 dec 2023 / Numarul abonatilor la servicii TV se mentine la valoarea de 7,8 milioane în România, cu o continuă migrare a utilizatorilor către serviciile de retransmisie prin cablu (+2%, până la 6,7 milioane de abonați), în defavoarea serviciilor prin satelit / DTH (-14%, 1 milion), potrivit raportului statistic ANCOM la jumătatea anului 2023.

În funcție de numărul total de abonați la distribuția TV, RCS & RDS avea o cotă de piață de 71%, grupul Orange 15% iar Vodafone 10%.

Veniturile din sectorul telecom au înregistrat o scădere de 2,3% în prima jumătate a anului 2023, depăşind 8,3 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro).

Creșterea veniturilor din internet fix și mobil nu a fost suficientă pentru compensarea scăderii veniturilor cu ridicata (wholesale) din telefonia mobilă
Internetul (fix și mobil) a generat 37% din totalul veniturilor, telefonia mobilă 30%, retransmisia programelor TV 15%, telefonia fixă 9%, iar celelalte tipuri de reţele/servicii 9%.

În funcție de veniturile obținute din comunicaţii electronice, primii 3 furnizori erau: grupul Orange (39%), RCS&RDS (25%) și Vodafone (24%).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL