×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 27.11.2023 16:09:54

Convenția de Comunicații Electronice, ediția a IX-a, a găzduit lansarea Anuarului Media Expres 2023



București (MEDIA EXPRES) / 27 nov 2023 / Hanul lui Manuc din București a găzduit, la 23 noiembrie, cea de-a noua ediție a Convenției de Comunicații Electronice, organizată de Asociația pentru Comunicații Electronice - ACeR. Revista Media Expres a fost prezentă la eveniment ca în fiecare an, prilej cu care a lansat ediția 2023 a Anuarului companiilor de comunicații și televiziune, sub forma unui card cadou cu cod QR.

Adrian Neagu, președintele AceR, a declarat, în cuvântul de deschidere: “După pandemie vorbeam despre digitalizare. Acum vorbim despre inteligența artificială. Inteligența artificială generală învață și se comportă cum se comportă omul". "Inteligența artificială generală", a mai spus Neagu, "va fi folosită în medicină, în educație și pe piața muncii". "Va trebui să facem legi să ne protejăm și, de aceea, suntem aici împreună. De aceea și această convenție neconvențională în care ne vedem toți aici se numește sinergia ideilor. În 1997, IBM a făcut un computer care a jucat șah cu Kasparov și l-a bătut. Kasparov a zis despre computer că a jucat ca un zeu. De aceea suntem noi aici împreună, să fim atenți la zei. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care timp de nouă ediții au fost alături de noi ca să ne auzim la nivel național”.

Totodată, Adrian Neagu a mulțumit Warner Bros. Discovery, pentru că a fost alături de Convenție, și i-a înmânat Cristinei Valasutean, reprezentanta companiei, un trofeu de excelență din partea Asociației pentru Comunicații Electronice. Următorul partener menționat a fost SES, compania de sateliți reprezentată de Mihai Ursoi, care a primit, la rândul său, un trofeu de excelență.

Mihai Ursoi a mulțumit Asociației și a remarcat faptul că SES a fost sponsor la toate edițiile. "Prezența noastră în România se consolidează, avem acum aproape 90 de angajați", a mai spus acesta. "Lansăm sateliți, la anul vom lansa un serviciu nou, O3b M Power, pentru transmisii de date prin satelit, un serviciu revoluționar la nivel mondial. La poziția orbitală de 19° Est, care este cea mai importantă pentru transmisia video, la sfârșitul anului viitor și în 2025, vom lansa doi sateliți, dintre care unul este complet digitalizat. Noțiunea de transponder este redefinită, noțiunea de acoperire, footprint este redefinită. Adică putem să creăm amprenta la sol de dimensiunea României și antena de recepție să fie cât o farfurie".

Pe de altă parte, Adrian Neagu a mai spus că Asociația Națională a Internet Service Providerilor ANISP primește, de asemenea, un un trofeu de excelență din partea AceR.

Președintele ACeR a mai mulțumit ANCOM, autoritatea care are un parteneriat de 10 ani cu ACeR, dar și o nouă conducere: "Le mulțumim celor care acum sunt directori, Eduard Lovin și domnului Iana, dar totodată salutăm președinția domnului Zgonea din acest moment, care este aici lângă noi și căruia îi mulțumim foarte mult că ne este aproape". Și, la final, Adrian Neagu a mulțumit TvSat pentru organizarea evenimentului.

La eveniment au fost prezente trei televiziuni, TV Sat, Kanal D și Pro TV, pentru care Valeriu Zgonea, președintele ANCOM, Adrian Neagu, președintele ACER, și Mihai Ursoi, directorul SES, au dat interviuri.

A doua zi după evenimentul de la Hanul lui Manuc, Pro TV a publicat o știre cu următorul titlu: --Autoritățile se pregătesc pentru ”invazia” AI. ”În 5-7 ani, inteligența artificială va fi prezentă în tot ce vom face”--.

Prezentăm în continuare textul preluat de site-ul Pro TV din știrile difuzate sub marca ILIKEIT:

"Specialiștii din comunicații electronice au anunțat că se pregătesc deja pentru a folosi cât mai mult inteligența artificială. Reprezentanți din industria de comunicații electronice s-au reunit la cea de-a IX-a Convenție Națională, organizată de Asociația de Comunicații Electronice din România. Reprezentanții companiilor au anunțat noutățile din domeniu, printre care și o premieră mondială, în 2025.

Mihai Ursoi, reprezentantul unei companii de comunicații: "Vom lansa un satelit complet digitalizat, care permite o flexibilitate foarte mare a transmisiunilor. În termen de amprentă la sol, regiunea unde semnalul poate fi recepționat, cât România de mare sau cât Balcanii sau cât Europa. Putem de asemenea să transmitem un semnal atât de puternic, încât să recepționeze cu antene foarte mici, mai mici decât cele actuale".

”Undeva în primăvara anului viitor veți avea un regulament”. Pe de altă parte, industria se pregătește pentru inteligența artificială.

Adrian Neagu, președinte al Asociației pentru Comunicații Electronice din România: "Noi suntem suportul pentru ca inteligența artificială să se dezvolte cât mai bine, să ne ajute în domeniile noastre. Eu cred că toate domeniile economice vor fi ajutate de inteligența artificială, pentru că toată lumea știe că avem probleme cu forța de muncă, va fi un mare ajutor".

Valeriu Zgonea, președinte ANCOM: ”Va fi reglementat la nivel european. Undeva în primăvara anului viitor veți avea un regulament, asta înseamnă că e obligatoriu pentru toate statele. Comisia deja lucrează la utilizarea inteligenței artificiale în autoritățile de reglementare. Inteligența artificială va fi prezentă în tot ceea ce vom face, într-un interval de 5, poate 7 ani".

Pentru început, Comisia Europeană pregătește un nou regulament care vizează publicitatea țintită în campaniile electorale și care include și folosirea inteligenței artificiale".
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL