×

Profil -- Data și ora publicării: 28.09.2023 05:50:15

Bilanț RONOG 8 - întâlnirea operatorilor de rețele de telecomunicații din România



București (MEDIA EXPRES) / 28 sep 2023 / Cu peste 157 de participanți din 18 țări, o conferință extrem de animată, expoziția de servicii și tehnologie care a ocupat peste 600 de metri pătrați și un eveniment de networking memorabil, ediția a 8-a a întâlnirii operatorilor de rețele de telecomunicații din România RONOG, desfășurată la 27 septembrie, la Hotel Radisson Blue din București, a fost unanim considerată de către participanți ca fiind una dintre cele mai bune din toată istoria lor.

Evenimentul a fost deschis la ora 8:30 cu înregistrarea participanților, networking și cafeaua de bun venit, după care a urmat, de la ora 9, deschiderea conferinței de către președintele InterLAN, Eric-Andrei Băleanu, gazda RONOG 8, care a urat bun venit participanților, a prezentat agenda zilei și a mulțumit sponorilor, partenerilor media și echipei de selecție a prezentărilor și organizatorilor care au făcut și din aceasă ediție una de succes.

Prima sesiune a fost moderată de Alexandru Rotaru (RoLink Plus SA) și i-a reunit pe Neven Dilkov și George Petrică (Neterra), care au prezentat „Perspectiva experienței platformei globale de schimb de internet Neterra”, René Fichtmüller (Global NOG Alliance), Radu Ghidiceanu (ANISP) ;i Eric Andrei Băleanu (Asociația Interlan), care a prezentat o actualizare InterLAN-IX.

După pauza de cafea și networking de la ora 11:00 a urmat a doua sesiune prezentată de Virgil Truică și care i-a reunit pe Vlad Moise (TP-Link) cu o discuție despre Business Networking Solutions în 2023, Roman Dodin (NOKIA) care a prezentat ContainerLab, un mediu de laborator de rețea gratuit și opensource pentru epoca modernă și Marcin Bała (Salumanus) care a prezentat provocările transmisiilor cu viteze de ordinul gigabiților din rețelele optice de mare viteză.

De la ora 14:00, după pauza de masă, a treia sesiune plenară a fost găzduită de Tiberiu Gîndu și i-a adus în fața audienței pe Alejandro Hume (Softing IT Netoworks) care a vorbit despre rețele LAN – cele mai bune practici de testare a cablurilor, Nina Bargisen (Kentik), cu o prezentare a celor mai mari incidente BGP de pe Internet, Matěj Pavelka (Flowcutter), cu Detectarea anomaliilor în seturi uriașe de date folosind Flow și Lucian Constantin (Kronect) care a răspuns întrbării din titlul prezentării sale: Sunt rețelele de date și voce din interiorul clădirilor pregătite pentru viitorul apropiat?

După pauza de cafea și networking de la ora 15:30, a urmat sesiunea de închidere moderată de Angela Stănescu cu René Fichtmüller (Flexoptix) care a arătat cum pot fi conectați cei neconectați, Dan Croitoru (Starnet Media) care a prezentat un nou serviciu de comunicare care va fi lansat în ocombrie prin tehnologia Global Radio System și Alex Semenyaka (RIPE NCC), care a prezentat statutul RPKI al României.

De la ora 17:00 au urmat testul prin aplicația Kahoot prin care participanții și-au verificat memoria cu privire la unele dintre informațiile cheie auzite de-a lungul zilei, concorsul fiind premiat cu o trotinetă electrică oferită de InterLAN.

Prezentăm în continuare sponsorii și partenerii RONOG 8:

SPONSORI DE AUR

Tele Grup

Tele Grup are un portofoliu de afaceri în creștere, solid bazat pe valori solide comune atât partenerilor externi, cât și internii. Tele Grup este rezultatul fuziunii Teleprecision-MTS, Value Telecom și Broadband Competent Center. Scopul înființării a fost de a oferi clienților soluții la cheie și servicii integrate pentru infrastructura de telecomunicații prin furnizarea de echipamente, accesorii și consumabile pentru rețele de fibre optice, cupru și radiofrecvență produse de companii cunoscute din întreaga lume: Fujikura, AFL, Mills. , Fremco, Softing IT Networks, Emtelle, Ekahau, FibreFab. Viziunea companiei este de a crea un reper pe piata telecomunicatiilor prin oferirea de solutii complete, personalizate, care includ produse si servicii unice, perfect compatibile si menite sa contribuie la cele mai inalte standarde ale proiectelor clientilor.

Societatea Internet (ISOC)

Societatea Internet (ISOC) este o organizație internațională, non-profit, fondată în 1992 pentru a oferi lider în standardele, educația și politicile legate de Internet. Acesta afirmă că misiunea sa este „de a promova dezvoltarea deschisă, evoluția și utilizarea Internetului în beneficiul tuturor oamenilor din întreaga lume”. Societatea Internet este o organizație globală condusă de cauze, guvernată de un consiliu de administrație divers, care este dedicat să se asigure că Internetul rămâne deschis, transparent și definit de dvs. Susținută de peste 65.000 de membri și susținători, 100 de capitole din întreaga lume, precum și de peste 45 de membri ai organizației, Internet Society realizează schimbarea prin parteneriat și expertiză în politici, tehnologie și comunicații. Conectând lumea, lucrând cu alții și pledând pentru acces egal la internet, Internet Society se străduiește să facă din lume un loc mai bun. Internetul este pentru toată lumea!

TP-Link

Fondată în 1996, TP-Link este un furnizor global de dispozitive și accesorii de rețea fiabile, implicate în toate aspectele vieții de zi cu zi. Compania este furnizorul nr. 1 de dispozitive Wi-Fi, furnizând distribuție în peste 170 de țări și deservind miliarde de oameni din întreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive și soluții de rețea stabile, de înaltă performanță și la prețuri accesibile, compania continuă să evolueze cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, concepute pentru a satisface cerințele viitoare.

SPONSORI DE ARGINT

ISC

Înființată în 1994, ISC dezvoltă și distribuie trei pachete software de rețea Internet open source: BIND 9, ISC DHCP și Kea DHCP. Pe lângă software-ul nostru open source, ISC operează și o infrastructură critică de Internet sub forma serverului F-Root, unul dintre cele 13 servere de nume rădăcină Internet care alimentează Internetul global. Prin F-Root, ISC a fost pionier în utilizarea „anycast” global în DNS. Activitatea ISC este susținută de vânzarea de contracte de asistență software către organizații și întreprinderi care doresc să vadă open source menținută și extinsă pentru toată lumea.
ISC este un beneficiu public 501(c)(3) încorporat în statul Delaware, cu aproximativ 35 de angajați în unsprezece țări.

NXDATA

NXDATA este unul dintre cele mai importante centre de date din România și cel mai important centru de interconectare și peering din sud-estul Europei. Înființată în 2000, NXDATA oferă servicii de colocare și centre de date din 2002. Ne concentrăm exclusiv pe furnizarea infrastructurii asociate serviciilor de colocare/centre de date: distribuție de energie electrică, climatizare, spațiu fizic securizat, cablare structurată și acces la rețelele de telecomunicații disponibile. Cu supraveghere 24×7, centrele de date NXDATA sunt echipate la cele mai înalte standarde tehnice: sisteme de detectare și prevenire a incendiilor, sisteme de distribuție a energiei electrice, sisteme de alimentare neîntreruptibilă, controale de mediu, generatoare diesel de rezervă și conectivitate la rețea. Independența noastră față de operatorii de telecomunicații existenți pune la dispoziție clienților noștri libertatea de a alege cel mai potrivit furnizor de servicii fără restricții. Infrastructura IT&C, Internetul și rețelele de comunicații sunt considerate de clienții noștri drept resurse de afaceri. NXDATA oferă flexibilitatea necesară în vremuri de schimbări economice pentru creșterea rapidă a afacerii și extinderea pe noi piețe.

RIPE NCC

RIPE NCC este o organizație independentă, non-profit, care sprijină infrastructura internetului. Cea mai proeminentă activitate a RIPE NCC este de a acționa ca un registru regional de internet (RIR) care furnizează resurse de numere de internet și servicii conexe unei baze actuale de membri de peste 20.000 de organizații care acționează ca registre de internet locale (LIR) pentru a furniza servicii de internet în propriile tari. Acești membri sunt formați în principal din furnizori de servicii de internet (ISP), organizații de telecomunicații și corporații mari situate în Europa, Orientul Mijlociu și părți din Asia Centrală. RIPE NCC oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii tehnice și de coordonare și sprijină comunitatea globală de internet prin furnizarea de date, expertiză și o platformă neutră pentru schimbul de idei.

Kentik

Kentik este compania de observabilitate a rețelei. Platforma noastră este un element indispensabil pentru prima linie a rețelei, fie că este vorba de afaceri digitale, IT corporative sau furnizor de servicii. Profesioniștii în rețea apelează la Kentik Network Observability Cloud pentru a planifica, rula și remedia orice rețea, bazându-se pe granularitatea noastră infinită, informații bazate pe inteligență artificială și căutare ridicol de rapidă.

IPHOST

IPHOST.MD este un centru privat de date lider în Republica Moldova, care deservește clienții din 2012. Cu peste 10.000 de clienți mulțumiți și peste 600 de servere active, oferim servicii excepționale de colocare și centre de date. Centrul nostru de date este echipat cu surse de alimentare duale de rezervă, asigurând operațiuni neîntrerupte. Cu peste 300 km de rețea proprie de fibră optică în Chișinău, gestionăm rapid orice incidente și ne conectăm cu majoritatea furnizorilor de internet din Moldova. Ne adresăm clienților importanți, cum ar fi posturi de televiziune, bănci, companii de microfinanțare, companii aeriene, centre medicale și magazine online de comerț electronic. La IPHOST.MD, acordăm prioritate infrastructurii robuste și sigure, inclusiv distribuția energiei electrice, controlul climatului, spațiu securizat și acces la rețele de telecomunicații fiabile. Alegeți IPHOST. MD pentru o experiență de centru de date care stimulează creșterea afacerii și permite o expansiune fără întreruperi pe noi piețe. Împuternicirea succesului dvs. prin tehnologie de ultimă oră și asistență excepțională.

Flexoptix

La Flexoptix ne-am trăit pasiunea pentru optimizare și inginerie din 2008 ca:
Furnizori de tehnologie: În calitate de furnizor principal de tehnologie pentru componente optice, simplificăm procesele pentru operațiunile de implementare a constructorilor de rețele. Construim soluții care funcționează.
Optimizatori: optimizăm nu numai procesele de asistență și furnizare, dar avem și o experiență vastă în proiectarea hardware și software pentru sisteme optice. Scapăm prin inginerie.
Experți: Cu expertiza noastră internă, ajutăm la crearea de rețele inteligente care fac operațiunile optice mai ușoare, mai rapide și mai fiabile. Știm ce facem.

SPONSORI DE BRONZ

DCN Europe

DCN Europe a fost creat în 2019 pentru a sprijini soluțiile de rețea DCN din Europa. De la apariția sa în Europa în 2008, marca DCN și-a câștigat o reputație excelentă pe piața europeană, răspunzând nevoilor celor mai solicitante proiecte. Scopul nostru este de a accelera dezvoltarea rețelelor de telecomunicații inovatoare în toate țările din Europa. Switch-urile de rețea DCN și soluțiile Wi-Fi au fost implementate într-o gamă largă de proiecte la scară largă, oferind niveluri excepționale de eficiență și fiabilitate. Create pentru cele mai solicitante medii ale rețelelor de operator de înaltă performanță, dispozitivele DCN accelerează rețeaua în locurile în care comunicarea rapidă este o necesitate: în afaceri, finanțe, medicină și educație. Oferim, de asemenea, suport tehnic remarcabil, instruire și servicii la fața locului.

Salumanus

Salumanus este o companie tehnologică inovatoare cu 20 de ani de experiență. Este specializată în furnizarea de produse și implementarea de soluții pentru a construi noi sau a extinde rețelele de telecomunicații existente, atât pe bază de cupru, cât și optice. Scopul nostru este de a vă optimiza rețeaua atât pentru costurile de transport, cât și de întreținere, pentru a vă ajuta să creșteți și să oferiți clienților dumneavoastră servicii de înaltă calitate. Vă puteți baza pe experiența noastră și pe abordarea individuală în timp ce selectați produsele și soluțiile potrivite și să fiți sigur că expertiza noastră este rezultatul unei analize atente a infrastructurii dvs. de rețea și al unei înțelegeri profunde a nevoilor și așteptărilor dumneavoastră.

Neterra

Neterra este un furnizor global de soluții de conectivitate și telecomunicații, în care au încredere unele dintre cele mai mari companii din lume, precum și întreprinderile mici și mijlocii. Compania oferă conectivitate internațională, servicii de gestionare a rețelei și securitate de aproape 30 de ani în rețeaua sa de peste 200 de locații din peste 65 de țări. Neterra oferă o gamă largă de servicii de conectivitate și acces la internet rapid, fiabil și sigur. Oferă servicii IT, servere de închiriat, o platformă cloud flexibilă, protecție DDoS și o platformă pentru urmărirea GPS și raportarea taxelor de drum. Neterra deține și operează patru centre de date și reprezintă NetIX, Global Internet Exchange Platform, toate cu asistență expertă 24/7.

RETN

RETN este unul dintre furnizorii de rețele independenți eurasiatici cu cea mai rapidă creștere, cu resurse unice pentru a conecta Europa și Asia. Oferă o gamă largă de servicii de conectivitate, cum ar fi tranzit IP, Ethernet și VPN, Capacitate, Peering de la distanță la principalele IXP, Colocation și Cloud Connect. Cea mai distinctivă caracteristică a RETN este deținerea unei rețele internaționale extinse de fibră. Cuprinzând mai mult de 132.000 km de-a lungul a 865+ PoP-uri, acesta permite RETN să aibă controlul maxim asupra rețelei sale fizice, care rulează pe furnizori de echipamente de top precum Infinera, Juniper și Ciena.
RETN oferă servicii de telecomunicații prin propria platformă omogenă de rețea DWDM și IP/MPLS și rute terestre ramificate, cu timpi de funcționare lideri în industrie și mai multe straturi de redundanță pentru cei 1700 de clienți.

SPONSOR CAFEA BARISTA

Echotech

Echo Technology Solutions SRL - „Concentrează-te pe lucrurile la care ești bun și externalizează-ți punctele slabe”

NETWORKING SPONSORI PAUZĂ DE CAFEA

Chroot

Chroot este o companie IT care oferă găzduire profesională (shared și reseller, VPS și servere dedicate, soluții personalizate pentru aplicații și înregistrarea domeniilor) pentru uz privat, companii comerciale și agenții guvernamentale. Chroot este membru activ al ANISP (Asociația Națională a Furnizorilor de Servicii de Internet), RoNIX (Romanian Internet eXchange), membru al RIPE (Centrul de Coordonare a Rețelei Répéeux IP Européens) și al partenerului InterLAN (The Largest Romanian Interconnection Platform). Una dintre principalele caracteristici ale companiei noastre este spiritul de inovație și ingeniozitate care caracterizează munca noastră. Supraaglomerarea concurenței și anticiparea nevoilor clienților prin răspunsuri prompte, împreună cu responsabilitatea și stilul nostru de lucru; toate acestea conduc la dezvoltarea armonioasă pe termen lung a parteneriatelor Chroot.

Rețeaua Esphere

Esphere Network GmbH este un furnizor lider de echipamente de rețea recondiționate în Europa. Din 2011, oferim cele mai bune oferte la mărcile majore CISCO, Arista, HP, Juniper și Extreme Networks. Echipa noastră de vânzări informată este disponibilă pentru a vă ajuta să găsiți configurația perfectă pentru nevoile dvs., oferind în același timp prețuri competitive. Actualizați-vă infrastructura de rețea cu echipamente fiabile și rentabile din selecția noastră extinsă.

SPONSOR INOVATOR

Global Radio System

Global Radio System este un operator profesionist de comunicații radio care a dezvoltat o soluție inovatoare adaptată tuturor tipurilor de sectoare de afaceri, care vă permite să comunicați prin stații radio portabile la nivel național și internațional, să ofere suport și alerte pentru echipamentele dvs., să le monitorizați. poziționarea în timp real precum și pentru a efectua apeluri de comunicații de grup și toate acestea fără a avea propria infrastructură de comunicații radio sau fără a plăti chirie scumpă pentru cele cu acoperire foarte limitată. Acum, poți comunica la nivel național și internațional pe baza unui simplu abonament, prin soluția inovatoare Global Radio System adusă exclusiv în România de STARNET MEDIA.

SPONSOR DE VIZIBILITATE DIGITALĂ

VIVA Telecom

VIVA Telecom este furnizorul dumneavoastră de soluții premium IT&C. Portofoliul VIVA Telecom cuprinde produse si servicii de transport national si international de date (MPLS, SDH, IP), internet in banda larga, telefonie, solutii call center, outsourcing IT si hosting. VIVA Telecom este poziționat ca un operator premium care oferă servicii și soluții de calitate la prețuri competitive, adresându-se specific mediului de afaceri românesc și internațional.

SPONSOR DE STREAMING

Infrastructura EXA

Cu sediul central la Londra, EXA Infrastructure este o companie de portofoliu a I Squared Capital și cea mai mare platformă dedicată de infrastructură digitală care conectează Europa și America de Nord și deține 125.000 de kilometri de rețea de fibră în 34 de țări. Rețeaua EXA conectează 300 de orașe și oferă centre de date echivalente cu 13 Tier 3, cu rute submarine care includ trei cabluri transatlantice, una dintre cele mai mici legături cu latența dintre Europa și America de Nord.

SPONSOR DE SPRIJIN

MikroTik

MikroTik este o companie letonă care a fost fondată în 1996 pentru a dezvolta routere și sisteme ISP fără fir. MikroTik oferă acum hardware și software pentru conexiunea la Internet în majoritatea țărilor din lume. Experiența noastră în utilizarea hardware-ului PC standard în industrie și a sistemelor complete de ruta ne-a permis în 1997 să creăm sistemul software RouterOS care oferă stabilitate extinsă, controale și flexibilitate pentru toate tipurile de interferențe de date și ruta. În 2002 am decis să facem propriul nostru hardware, și a luat naștere marca RouterBOARD. Avem revânzători în majoritatea părților lumii și probabilitatea planetei în fiecare țară. Compania noastră este situată în Riga, capitala Letoniei și are peste 280 de angajați. STARNET MEDIA ( www.starnet.ro) este distribuitor oficial pentru Romania.

PARTENERI COMUNITARI

Asociația europeană a schimburilor de internet (Euro-IX)

Asociația Europeană de Schimb de Internet (Euro-IX) reunește 73 de IXP din întreaga lume. A fost înființată în mai 2001 cu intenția de a dezvolta, consolida și îmbunătăți comunitatea Internet Exchange Point (IXP). O serie de IXP au recunoscut necesitatea de a-și combina resursele pentru a coordona standardele tehnice, a dezvolta proceduri comune, a partaja și a publica statistici și alte informații utile. Acest lucru ar oferi tuturor părților interesate o perspectivă mai bună asupra lumii IXP-urilor.
În calitate de asociație a schimburilor de internet, promovăm un schimb deschis de idei și experiențe, oferind forumuri, întâlniri, liste de corespondență și resurse online, cum ar fi baza de date IXP. De asemenea, colectăm informații despre problemele de reglementare care afectează IXP-urile membre din regiunea Euro-IX și, acolo unde este cazul, din alte jurisdicții. Chiar dacă forumurile noastre au loc în regiunea Euro-IX, IXP din alte regiuni (APIX, Af-IX, LAC-IX și America de Nord) sunt bineveniți să se alăture membrilor noștri și să participe la întâlnirile noastre, astfel încât să poată contribui și să beneficieze de pe urma noastră. expertize și experiențe împărtășite.
Viziunea noastră este să fim locul numărul unu pentru informații despre punctele de schimb pe Internet - www.euro-ix.net

Serviciul de Telecomunicații Speciale

Serviciul de Telecomunicații Speciale face parte din Sistemul Național de Apărare autorizat să organizeze, să conducă, să conducă, să controleze și să coordoneze activitățile din domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România.

GAZDĂ

InterLAN

Înființată în 2005, InterLAN este o asociație românească a operatorilor de telecomunicații, principalul său obiectiv fiind acela de a stabili o comunitate locală de telecomunicații puternică. InterLAN este membru cu drepturi depline și activ al Asociației Euro-IX din 2008 și operează Interlan Internet Exchange, cel mai mare IXP din România, care reunește peste 100 de operatori de telecomunicații interni și străini. InterLAN Internet Exchange este deschis tuturor operatorilor de telecomunicații, furnizorilor de servicii de internet, furnizorilor de conținut naționali și internaționali, rețelelor educaționale, companiilor bancare și financiare și altor entități care operează rețele de date și care trebuie să se intereseze cu alții.

PARTENERI MEDIA
Ager Press, Ziarul Pozitiv, Softlead, Revista Biz și Media Expres.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL