×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 09.08.2023 11:00:41

Antena Holding SA deținută de fiicele lui Dan Voiculescu devine acționarul principal cu peste 83% al Antena TV Group



București (MEDIA EXPRES) / 9 aug 2023 / CNA a aprobat la 9 august modificarea acționariatului Antena TV Group SA prin transferul acțiunilor fiicelor lui Dan Voiculescu pe o entitate juridică denumită Antena Holding SA, care deține acum puțin peste 83% din acțiunile grupului.

Situația anterioară a acționariatului le includea pe Voiculescu Camelia Rodica și Voiculescu Corina Mirela deținând acțiuni directe în Antena TV Group SA în proporție de 43,98%, respectiv 39,22%. Cele două fiice ale lui Dan Voiculescu dețin compania care va controla grupul, Antena Holding SA, în proporție de 51% - Camelia Rodica și 49% - Corina Mirela.

Antena TV Group SA deține licențele pentru Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, Zu TV, Antena International și avizul pentru serviciul media audiovizual la cerere Antena Play.

Antena 3, care este operată separat prin compania Antena 3 SA, își modifică de asemenea acționariatul prin primirea Antena Holding SA care însă va deține un pachet minoritar de doar 10%, cedate de către Voiculescu Camelia Rodica, ale cărei acțiuni scad de la 40,6 la 30,6%.

Ceilalți acționari Antena 3 rămân Voiculescu Corina Mirela cu 36,34%, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României 13% și Gâdea Emanuel – 10%.

Antena 3 SA deține licențele Antena 3 CNN, 9 licențe regionale la Constanța, Călărași, Deva, Pitești, Brașov, Iași, Ploiești, Slobozia, Tg.-Mureș, o licență locală la Rm.-Vâlcea și licența de radio 3 FM.

Grupul Media Camina (GMC) SA, care deține licențele pentru Radio Zu, 40 de licențe locale Radio Zu, Romantic FM prin satelit și trei licențe locale Romantic FM își transferă de asemenea cele 44 procente deținute de Camelia Voiculescu și 43 de către Corina Voiculesccu către Antena Holding SA, care va deține 87%.

Reprezentanta grupului Intact la CNA, Norina Ionescu, a vorbit despre schimbări repetând pe scurt prezentarea tehnică prin care Biroul Licențe a descris solicitarea, dar nu a explicat motivele pentru care în acțio-nariatul companiilor intră o nouă entitate juridică care comasează acțiunile celor două fiice ale lui Dan Voiculescu.

Potrivit Registrul Comerțului, firma Antena Holding SA a fost înființată în 2023 și are trei împuterniciți persoane fizice, în care mai apare TRIFA NICOLAE LEONTIN alături de cele două acționare Camelia și Corina Voiculescu.

(Știrea a fost modificată ulterior publicării inițiale prin adăugarea ultimelor trei paragrafe).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL