×

Timp liber -- Data și ora publicării: 14.07.2023 14:07:02

Asociația Divas a anunțat AIDA de Giuseppe Verdi - un eveniment unic în Piața Sfatului din BrașovBucurești (MEDIA EXPRES) / 14 iul 2023 / Asociația Divas invită publicul la spectacolul gratutit AIDA de Giuseppe Verdi, un eveniment unic în România organizat sâmbătă, 22 iulie 2023, de la ora 19:00, în Piața Sfatului din Brașov, la care intrarea se face pe bază de invitație în Zona 1 Premium și liber, în limita locurilor disponibile, în Zona 2.

Evenimentul intercultural este organizat cu ocazia celebrării a 210 ani de la nașterea compozitorului Giuseppe Verdi și a 100 de ani de la nașterea sopranei Maria Callas, fiind o premieră absolută pentru Brașov. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Brașov și reunește aproximativ 120 de artiști, soliști de operă, cor, balet și orchestră, alături de invitatul special, renumitul dirijor și compozitor Angelo Inglese din Roma, Italia.

Asociația Divas descrie spectacolul AIDA de Giuseppe Verdi drept un eveniment de mare anvergură, ce aduce imaginea Egiptului în fața brașovenilor și a turiștilor, într-un spectacol etalon pentru Arena di Verona: „Astfel, dorim să promovăm Brașovul pe harta cultural – internațională cu opera Aida, un regal artistic deosebit, ce presupune noi oportunități de dezvoltare a orașului, dar și a comunității locale și naționale. Publicul numeros din Piața Sfatului va fi încântat de acest răsfăț al grandioasei opere verdiene, într-un cadru senzațional, cu costume opulente specifice zeităților”.

Din distribuția spectacolului fac parte artiști ce performează pe marile scene ale țării:
- Apollonia Fodre Egyed (Opera Maghiară din Cluj-Napoca) - Aida
- Hector Lopez (Opera Națională din Cluj-Napoca) – Radames
- Lăcrămioara Crihană (Teatru Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Galați) – Amneris
- George Proca (Opera Națională Română Timișoara) – Amonasro
- Andrei Yvan (Opera Națională Română Iași) – Ramfis
- Cosmina Stancu (Opera Graz, Austria) – Gran Sacerdotessa
- Mădălin Claudiu – Gran Sacerdote
- Paul Celmare – Il messagero

Aceștia vor fi acompaniați de Corala „Opera” din București, sub bagheta dirijorului Adrian Ionescu, Orchestra Filarmonicii Pitești și balerini ai Operei Naționale din București. Invitatul special al evenimentului este dirijorul și compozitorul Angelo Inglese din Roma, Italia.

Accesul la eveniment se face pe bază de invitații în Zona 1 Premium și intrare liberă în Zona 2, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se obțin pe bază de rezervare la adresa de e-mail asociatia.divas@gmail.com.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Brașov. Parteneri principali: Primăria Municipiului Brașov, Centrul Cultural Reduta. Parteneri: Doripesco, MAB IT, Barrique garden, Live Performance. Partener media: Magic FM. Eveniment organizat de Asociația Divas.

Asociația Divas este o asociație culturală înființată în anul 2021 care a întreprins diferite proiecte, dintre cele reprezentative fiind:
Aida – Giuseppe Verdi - 150 de ani de la premiera mondială, Eveniment unic în România, spectacol în aer liber la care au participat peste 1500 de spectatori, Galați;
Nabucco – Giuseppe Verdi - 180 de ani de la premiera mondială, Eveniment unic în România, Bacău; desfășurat la Teatrul de vară “Radu Beligan”, Bacău;
Centenarul încoronării Reginei Maria – Seară de operetă românească , Eveniment unic în România, Amara, Bacău, Galați
Festival de România - Seară de operetă românească, spectacol dedicat Zilei Naționale a României, Alba-Iulia
Uniți în cuget și simțiri, Spectacol de operetă și muzică românească dedicat Unirii Principatelor Unite, Cazino Sinaia;
Balul Operei în Regatul Toamnei, Slobozia; Requiem - Giuseppe Verdi, Slobozia, Constanța.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL