×

Editorial -- Data și ora publicării: 02.05.2023 10:03:17

Premieră teatrală despre Regina Elisabeta: „MISIUNE ISPITITOARE”



București (MEDIA EXPRES) / 2 mai 2023 / Un spectacol de teatru despre Regina Elisabeta „MISIUNE ISPITITOARE” are premiera la Cercul Militar Național, sala Eusebiu Ștefănescu, luni, 8 mai, de la ora 18:00, fiind o adaptare de Liana Ceterchi după corespondența dintre Regele Carol I și Regina Elisabeta, Vol. I (1869-1888) și Vol. II (1889-1913), publicate de editura Humanitas.

Regizoarea Liana Ceterchi a declarat: "La 180 de ani de la nașterea Reginei Elisabeta I, cunoscută și sub pseudonimul literar de Carmen Sylva, ne-am luat îngăduința de a aduce în luminile rampei viața celei care a fost atât prima regină a României, cât și inegalabila parteneră de viață și strădanie a lui Carol I de Hohenzollern, întâiul rege al României.

Aducem în luminile rampei pe celebra Carmen Sylva, care a legănat copilăria multora dintre noi, cu poveștile sale, și cea care a lăsat o vastă operă literară: de la poezie, la opere dramatice, romane epistolare, jurnale, memorii și nuvele. Pe celebra Carmen Sylva care a făcut cunoscută lumii occidentale, poezia populară românească, prin traducerile ei și a fost în același timp muză și mecena pentru mulți artiști printre care: Nicolae Grigorescu, Dimitrie Gh. Dinicu, I.L. Caragiale, Elena Văcărescu, Vasile Alecsandri și nu în ultimul rând a lui George Enescu, copilul ei de suflet, care a mărturisit despre ea că era o nedezmințită întruchipare a bunătății.

O aducem în luminile rampei pe celebra Elisabeta I, mama răniților din timpul Războiului de neatârnare 1877, pe celebra Elisabeta I, prima regina care a făcut fotografie publicitară, cea care a fondat orașul Orbilor/Vatra Luminoasă, și care nu a pregetat niciun moment în a-și dărui gândurile și inima treburilor țării în Misiunea ispititoare pe care bunul Dumnezeu i-a încredințat-o pentru România". 

Spectacolul are un link pe Facebook la adresa: https://www.facebook.com/people/Misiune-Ispititoare/100091360809020/

Distribuție: Liana Ceterchi, Teodora Toader
Asistentă regie si sunet: Teodora Toader
Asistență video: Maria Scarlat Malița

Spectacolul este produs de ASOCIAȚIA FEMEILOR DIN TEATRU „IF…/DACĂ...PENTRU FEMEI”.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL