×

Legislaţie -- Data și ora publicării: 28.12.2022 11:47:26

Angajații IT de la stat au obținut scutirea de impozite pe venit începând cu 1 ianuarie 2023București (MEDIA EXPRES) / 28 dec 2022 / Personalul din instituțiile publice care desfășoară activități din domeniul IT beneficiază de la 1 ianuarie 2023 de scutire de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, potrivit Ordinului nr. 21.813 / 6.421 / 2.246 / 4.433 / 2022 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator.

Ordinul are patru numere ce provin de la ministerele care l-au semnat: MINISTERUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII nr. 21.813 din 15 decembrie 2022, MINISTERUL EDUCAŢIEI nr. 6.421 din 16 decembrie 2022, MINISTERUL MUNCII ŞI SOLIDARITĂŢII SOCIALE nr. 2.246 din 20 decembrie 2022 și MINISTERUL FINANŢELOR nr. 4.433 din 22 decembrie 2022.

Printre condițiile aplicării Ordinului: operatorii economici trebuie să aibă obiect de activitate ce include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209) iar angajații să îndeplinească anumite condiții pentru care se aplică scutirea.

Funcțiile pentru care se va aplica scutirea de impozit sunt:

- administrator baze de date,
- analist,
- inginer de sistem în informatică,
- inginer de sistem software,
- manager de proiect informatic,
- programator,
- proiectant de sisteme informatice,
- programator de sistem informatic,
- programator ajutor,
- analist ajutor,
- inginer de dezvoltare a produselor software.

„Această inițiativă face dreptate pentru IT-iștii din sectorul public, fiind o chestiune de normalitate ca aceștia să beneficieze de aceleași facilități precum cei care lucrează pentru firme private. Este o chestiune care trena de multă vreme și le mulțumesc tuturor celor care au susținut această măsură, care face parte dintr-un efort mai amplu de a atrage experți din sectorul IT&C în administrația publică. România viitorului este România digitală, iar un sector public puternic digitalizat înseamnă un stat prietenos cu cetățeanul. Pentru toate acestea, e nevoie de resursă umană de calitate în sectorul public, cu atât mai mult în ceea ce ține de transformarea digitală a administrației”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL