×

Externe -- Data și ora publicării: 24.02.2022 16:29:43

Conflictul dintre Rusia și Ucraina poate cauza un stres suplimentar în criza cipurilorBucurești (MEDIA EXPRES) / 24 feb 2022 / Producătorii de cipuri susțin că o criză generată de conflictul dintre Rusia și Ucraina ar avea un impact limitat asupra aprovizionărilor pe termen scurt în industria cipurilor, dar au remarcat că ar putea duce la creșterea prețurilor, dacă sunt aplicate sancțiuni mai dure, potrivit unui articol publicat de MobileWorldLive.com.

Ambele țări sunt considerate jucători-cheie în producția globală de cipuri. O serie de producători și furnizori de cipuri au declarat pentru Reuters, agenția de presă fiind citată de MobileWorldLive, că, după ce Rusia a început o operațiune militară în estul Ucrainei și dacă aceasta va fi precursoarea unei invazii complete, criza va fi inevitabilă.

Cifrele companiei de cercetare Techcet arată că Ucraina furnizează mai mult de 90% din materia primă neon folosită de piața americană de semiconductoare, esențială pentru laserele utilizate în fabricarea de cipuri. Studiul a arătat, de asemenea, că 33% din paladiul folosit de americani la senzori, memorie și alte cipuri provine din Rusia.

În ciuda faptului că este, probabil, una dintre cele mai grave crize care a lovit Europa în ultimele decenii, Reuters scrie că producătorii de cipuri sunt bine pregătiți datorită stocurilor create ca răspuns la pandemia de Covid-19.

De asemenea, guvernul SUA a cerut recent industriei de cipuri să diversifice lanțurile de aprovizionare în afara Rusiei, în cazul în care aceasta se va răzbuna împotriva sancțiunilor primite prin impunerea de restricții la exportul unor materii prime.

Companii de cipuri precum SK Hynix, Intel, Global Foundries, ASE Technology și Unisem au declarat pentru Reuters că nu văd niciun motiv imediat de îngrijorare, dar o sursă nedezvăluită din industria cipurilor din Japonia a avertizat că orice probleme viitoare legate de aprovizionarea cu neon și paladiu ar putea duce, în cele din urmă, la prețuri mai mari ale cipurilor.

Un reprezentant al companiei japoneze de electronice Ibiden a declarat că are unele îngrijorări, adăugând, totodată, că are stocuri suficiente pentru moment.

Samsung, Intel și ASML Holding, pentru care lucrează mulți furnizori și producători de cipuri, inclusiv Taiwan Semiconductor Corp, au adăugat că examinează alternative la resursele de neon din Ucraina.
C (MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL