×

Programe TV -- Data și ora publicării: 10.10.2019 15:39:49

DISCOVERY-DOCUMENTAR-PREMIERĂ / „De ce urâm” de Gibney și Spielberg are premiera pe 13 octombrie pe Discovery Channel



București (MEDIA EXPRES) / 10 oct 2019 / „De ce urâm”, seria-documentar produsă de câștigătorii premiului Oscar® Alex Gibney și Steven Spielberg, va fi difuzată în premieră de duminică, 13 octombrie, pe Discovery Channel. Cele șase episoade au fost produse de Amblin Television și Jigsaw Productions în regia câștigătorilor premiilor Emmy® Geeta Gandbhir și Sam Pollard.

În centrul acestei serii se află ideea conform căreia oamenii pot găsi modalități de a acționa împotriva urii și de a o împiedica să se răspândească, dacă înțeleg cum funcționează propria minte.

De-a lungul istoriei, ura și conflictul au făcut parte din experiența umană. De la evenimente cumplite, cum ar fi Holocaustul sau genocidul din Rwanda, când ura a alimentat distrugerea în masă, până la incidente cotidiene, precum bullying-ul pe terenul de joacă sau trolling-ul rău intenționat pe rețelele sociale, ura modelează viața oamenilor în diferite moduri. Și, în timp ce toți au capacitatea de a urî, puțini înțeleg de unde vine ura și ce o transformă într-o forță distructivă.

Alex Gibney și Steven Spielberg sunt producătorii executivi ai documentarului, iar Geeta Gandbhir și Sam Pollard (câștigătorii Emmy® pentru „When The Levees Broke: A Requiem in Four Acts”) reprezintă echipa de regizori „De ce urâm”, serialul ce explorează una dintre cele mai primitive și distructive emoții ale umanității.

Seria din șase părți va debuta duminică, 13 octombrie, de la ora 23:00, pe Discovery Channel, în timp ce restul episoadelor vor continua să fie difuzate în fiecare duminică.

„Problemele investigate în DE CE URÂM sunt mai relevante ca niciodată”, spune Nancy Daniels, Chief Brand Officer, Discovery. „Suntem foarte mândri că putem cerceta acest subiect important cu ajutorul unor cineaști legendari precum Alex Gibney și Steven Spielberg și echipele acestora. Știința ne oferă cunoștințele de care avem nevoie, însă poveștile acestora ne oferă speranță. ”

„A ajunge la rădăcina condiției umane nu este doar fascinant, ci necesar pentru a înțelege cine suntem. Aceasta nu este o serie care documentează doar ceva ce se întâmplă; este o anchetă – o încercare de a înțelege de ce urâm, prin știință și prin înțelegerea umanității. Ura se află în ADN-ul nostru. Dacă înțelegem de ce acționăm în felul în care o facem, putem schimba modul în care acționăm. Ca oameni, suntem capabili să facem asta.”, au declarat Gibney și Spielberg.

Folosind tehnici ale jurnalismului modern, investigații istorice profunde și cercetări recente în psihologie, biologie și neuroștiință, DE CE URÂM urmărește baza evolutivă a urii și impactul puternic al acesteia asupra indivizilor și societăților de-a lungul istoriei umane. Știința din spatele comportamentului este un instrument puternic, care ne ajută să înțelegem ce anume determină conflictul, permițând oamenilor să aibă conversații reale și, totodată, dure despre aceste probleme și comportamente.

În fiecare episod, sunt dezbătute probleme complexe, avându-i în prim-plan pe Laurie Santos, specialist în științe cognitive, Brian Hare, antropolog evoluționist, Jelani Cobb jurnalist și autor, Sasha Havlicek expert în extremism, Patricia Viseur Sellers criminalist internațional și Emile Bruneau, specialist în neuroștiință.

DE CE URÂM se concentrează pe contextualizarea numeroaselor cazuri de ură din viața de zi cu zi: rivalitățile violente care izbucnesc la meciurile sportive, retorica plină de ură care se dezlănțuie pe rețelele sociale și dezacordurile care se declanșează asupra partizanatului politic, a rasei, religiei și convingerile sociale. Seria urmărește indivizi curajoși care încearcă să stăpânească conflictele violente și să corecteze percepțiile greșite, auzite de la foști teroriști și arhitecți ai genocidului și permite telespectatorilor să ia în considerare lecții de la unele dintre cele mai brutale și solide exemple de ură din întreaga lume.

Printre ideile explorate se numără și noțiunea conform căreia modul în care oamenii gândesc în grupuri modelează percepțiile și comportamentele indivizilor. Domeniul care ilustrează cel mai bine acest aspect este sportul, unde loialitățile profunde se bazează pe câțiva factori diferiți, precum identitatea regională. O dragoste adevărată pentru o singură echipă duce adesea la ură pentru rivala acesteia, care se poate transforma în detestarea fanilor echipei adverse. După cum explică Santos, „...fanii fotbalului tind să fie cei mai tribali... nu doar în cazul jucătorilor de fotbal de care le pasă, ci și în cazul celorlalți fani. Este foarte interesant, deoarece sugerează că nu este vorba doar de concurență.” În ceea ce privește mediul politic de astăzi, Santos continuă: „Partizanatul politic devine din ce în ce mai tribal. Distanța dintre noi și ei este din ce în ce mai mare și dezvoltă mai multe laturi urâte ale tribalismului.”

DE CE URÂM evidențiază, de asemenea, poveștile personale ale celor care au trăit o viață în ură, inclusiv un membru al unui grup extremist ale cărui amintiri din copilărie se leagă de „statul în fața unor demonstranți spunându-le că vor merge în iad.” Seria întâlnește oameni ale căror credințe i-au determinat să comită acte de ură atât de severe încât au ajuns în închisoare, dar care au reușit, în sfârșit, să se desprindă de acele ideologii.

De-a lungul celor șase episoade, DE CE URÂM dezvăluie legăturile contemporane cu comportamentele antice și evolutive și folosește știința ca bază pentru descifrarea adevărului despre ură și natura umană.

DE CE URÂM este o producție Amblin Television și Jigsaw Productions în asociere cu Escape Artists pentru Discovery Channel. Regia aparține Geeta Gandbhir și Sam Pollard. Seria este produsă de Alex Gibney, Steven Spielberg, Frank Marshall, Stacey Offman, Richard Perello, Darryl Frank, Justin Falvey, David McKillop, Jon Bardin, Yael Melamede și Erica Sashin. Echipa Escape Artists: producător executiv, Steve Tisch; echipa Discovery Channel: producători executivi, Nancy Daniels și Howard Swartz.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL