×

Cinema -- Data și ora publicării: 04.07.2017 13:37:01

BUZZCEE-PRIMA ZI / începe cea de a doua ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE



București (MEDIA EXPRES) / 4 iul 2017 / Festivitatea de deschidere a Festivalului internaţional de film de la Buzău BUZZ CEE are loc marți, 4 iulie, la ora 19:30, la Sala Teatrului George Ciprian din Buzău.

A doua ediție a evenimentului va începe cu avanpremiera filmului Imaginea de apoi (Polonia, 2016), în regia lui Andrzej Wajda. În cadrul BUZZ CEE, spectatorii vor putea urmări proiecții speciale, în prezența actorilor și regizorilor, filme în competiție și integrala Nae Caranfil.

Imaginea de apoi / Afterimage (Polonia, 2016) reprezintă ultima capodoperă a unuia dintre cei mai mari maeștri din istoria cinematografiei, Andrzej Wajda. Subiectul ales pentru acest ultim film, înainte de trecerea autorului în neființă, completează opera marelui regizor european. Povestea lui Władysław Strzemiński, cel mai important artist plastic polonez al secolului XX, oferă o paralelă cu propriul său destin.

Filmul are multe ecouri și trimiteri către spiritul contemporan al societății poloneze și al lumii postcomuniste în general. Proiecția va putea fi urmărită în cadrul festivității de deschidere a BUZZ CEE, de la ora 19:30, la Sala Teatrului George Ciprian Buzău.

În cadrul competiției Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ CEE, publicul va putea urmări filmele finaliste, 30 de proiecții din 17 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia, Turcia și Israel. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană.

Juriul este format din personalități ale industriei cinematografice din România și din Europa și este împărțit în trei secțiuni: lungmetraj, scurtmetraj & film studențesc și film documentar. Secțiunea de lungmetraj este jurizată de Maria Obretin, protagonista celei mai recente producții a marelui regizor Nae Caranfil, 9.6 pe scara Richter (Ro, Bg, Hu, 2016), care va fi proiectată în cadrul festivalului, Irina Margareta Nistor, vocea casetelor video, care va participa și la proiecția specială a documentarului Chuck Norris vs. Communism (Ro, UK, Ger., 2015) și Maria Hengge (Germania), câștigătoare a premiului Long BUZZ, în cadrul primei ediții a BUZZ CEE, cu producția SIN & ILLY STILL ALIVE.

Secțiunea Documentar este jurizată de George Kalomenopoulos, Laura Carmen Baron şi Hans-Stefan Heyne (Germania). În 2012, Hans-Stefan Heyne a pus bazele propriei companii, “International Media Consult & Business Services”, care se concentrează pe finanţarea şi co-finanţarea filmelor documentare, contracte de achiziţii şi vânzări, aspecte legale şi management al drepturilor şi licenţelor. Laura Carmen Baron este  unul dintre cei mai apreciați profesori ai secției Multimedia și Film din cadrul la UNATC “I.L. Caragiale” din Bucureşti, iar George Kalomenopoulos este fondator al 2K Films, regizor, producător și consultant pentru numeroase filme de lungmetraj, documentare și emisiuni TV și co-producător pentru multe proiecte internaționale premiate.

Pentru secțiunile Scurtmetraj și Film Studențesc, BUZZ CEE a ales un juriu comun, format din Mihai Bauman, George Mihalcea și Andreea Vasile. Mihai Bauman este regizor cu experienţă în filme documentare şi televiziune.

Scurtmetrajele lui au fost selectate în festivaluri din România, Germania, Elveţia, Argentina, Grecia etc. A regizat emisiuni şi seriale de ficţiune pentru posturile de televiziune Antena 1 şi HBO. Andreea Vasile are unul din rolurile principale din serialul de succes produs de
HBO România, Umbre. De asemenea are roluri principale in lungmetrajul lui Tudor Giurgiu, De ce eu? (film care a avut premiera mondiala în cadrul festivalului de film de la Berlin). George Mihalcea, al treilea membru al juriului secțiunilor de Scurtmetraj și Film Studențesc este o voce cunoscută românilor, care au ocazia să îl audă la Radio Guerilla. El este, de asemenea și autorul unui volum de proză scurtă, În mijlocul lucrurilor (2014), publicat la editura Trei.

Din programul Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE fac parte proiecții speciale, care vor aduce în fața spectatorilor pe Ana Ularu sau Manuela Hărăbor, Nae Caranfil sau Ismail Demirci (cunoscut publicului din serialul Kosem). Integrala filmelor marelui regizor Nae Caranfil va fi prezentată în cadrul BUZZ CEE în ordine cronologică, de la E pericoloso spongersi (Ro, 1993), până la cea mai recentă producție, 9.6 pe scara Richter (RO, B, HU, 2016), care se va desfășura în prezența regizorului și a protagonistei, Maria Obretin.

În cadrul fiecărei ediții, organizatorii își propun să atragă atenţia asupra unor producţii realizate de regizori femei din Europa Centrală şi de Sud-Est, în secţiunea necompetiţională BUZZ Women. Spectatorii vor putea urmări lungmetrajul Dublu, regizat de Catrinel Dănăiaţă (România, 2016), documentarul Blocul (România – Marea Britanie, 2016), în regia Mariei Salaru şi câteva scurtmetraje din regiune. Proiecţiile vor avea loc sâmbătă, 8 iulie şi duminică, 9 iulie, la Sala Amfiteatru (Muzeul Judeţean) şi Sala Teatrului George Ciprian.

Lista completă a filmelor participante în competiția BUZZ CEE 2017 o găsiți pe website-ul evenimentului, http://www.buzzcee.ro/
La fel ca la prima ediţie, intrarea la toate filmele din cadrul festivalului este liberă.

BUZZ CEE este un festival realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Municipiului Buzău – Consiliul Local Buzău
Sponsori: Cinelab, Winmarkt, Vincon România, AQUA Carpatica
Masina oficială: Ford Proleasing Motors
Parteneri: Teatrul George Ciprian Buzău, Institutul Balassi
Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Radio România Cultural, Campus TV, Radio Campus, TV Buzău, Viața Buzăului, Cinefan.ro, Institutul Balassi, aarc.ro, Ziarul Metropolis.

BUZZ CEE este un festival internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană.

CulturaALL este o asociație dedicată promovării culturii românești și europene, prin intermediul organizării de evenimente dedicate publicului larg, cu scopul de a dezvolta relațiile culturale între România și țările din Europa.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL