×

Cinema -- Data și ora publicării: 22.06.2017 14:57:19

BIFF-EDIȚIA 13 / Bucharest International Film Festival 2017 va fi deschis cu proiecția „The Secret Scripture” de Jim Sheridan cu Vanessa Redgrave



București (MEDIA EXPRES) / 22 iun 2017 / Filmul “The Secret Scripture” deschide ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la București (BIFF), care se va desfășura între 28 iulie și 2 iulie la Muzeul Țăranului și sala Elvire Popesco a Institutului Francez. Programul complet de proiecții și evenimente este disponibil pe site-ul Festivalului http://b-iff.ro/program-2017/.

Filmul de deschidere este o producție irlandeză în regia lui Jim Sheridan cu Vanessa Redgrave, distinsă cu numeroase premii precum Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță (dramă) și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar (TV) și Rooney Mara, nominalizată pentru cea mai bună actriță la Premiul Oscar (2011), la Cannes și la Globul de Aur (2015), alături de Theo James, Eric Bana și Omar Sharif jr.

Filmul prezintă povestea lui Roseanne McNulty, o femeie frumoasă si vibrantă în tinerețe, care își petrece cea mai mare parte a vieții închisă într-un spital de boli mintale din Irlanda rurală, de atât de mult timp încât nimeni nu își mai amintește motivul pentru care a fost internată. Există însă un jurnal secret, capabil să dezlege misterele acestei povești.

Lungmetrajele intrate în competiție și alese de selecționerul festivalului, Sylvain Auzou, sunt următoarele:
• “Before We Vanish” (Japonia 2017), în regia lui Kiyoshi Kurosawa,
• “Balloons” (Argentina, 2016), în regia lui Mariano Gonzalez, premiat la Mar del Plata IFF 2016 cu premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film argentinian și la Cosquín IFF
2017 (Argentina) cu premiul publicului,
• “Closeness” (Rusia, 2017), regizat de Kantemir Balagov, și recent premiat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes cu distincția FIPRESCI Prize, în cadrul selecției Un Certain Regard.
• “Gabriel and the Mountain” (Brazilia/Franța, 2017), în regia lui Fellipe Barbosa, premiat la Cannes anul acesta cu premiul France 4 Visionary Award & Gan Foundation Support for Distribution,
• “Strange Birds” ( Franța, 2017) regizat de Elise Girard, film proiectat în secțiunea FORUM a Festivalului Internațional de la Berlin de anul acesta,
• “Wulu” (Franța/Senegal 2017), regizat de Daouda Coulibaly, regizor distins la Dubai International Film Festival 2011 - Muhr Asia Africa cu premiul special al juriului.

Toate cele șase filme din competiție pot fi văzute în premieră și în reluare, iar cinematografele în care acestea vor rula sunt Cinema Elvira Popescu și Cinema Muzeul Țăranului.

Competiția de scurtmetraje românești include opt filme, cele două calupuri de scurtmetraje românești putând fi vizionate joi, 29 iunie, de la ora 19 și sîmbătă, 1 iulie, de la ora 19.30 la Cinema Muzeul Țăranului și în reluare duminică, 2 iulie, de la ora 15.30.

Seria de proiecții de scurtmetraje românești este completată cu două filmede lungmetraj, „Dublu”, în regia lui Catrinel Dănăiață, și “Ana Mon Amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, film premiat anul acesta la Berlinale cu Ursul de Argint pentru montajul realizat de Dana Bunescu.

Juriul Festivalului BIFF 2017 reunește nume precum Brontis Jodorowsky – actor chilian și director de teatru la Paris, Carla Vulpiani - director de programe la Festivalul Internațional de Film de la Milano, Franziska Petri – actriță de origine germană, aclamată pentru performanța în “Izmena” / “Betrayal”, în regia lui Kirill Serebrennikov, Laurențiu Damian - regizor de film documentar și de ficțiune, critic de film, doctor în cinematografie și media și Paolo Genovese – regizor și scenarist italian, distins în 2016 cu Premiul pentru cel mai bun scenariu în cadrul Festivalului de film Tribeca și Cel mai bun film în cadrul premiilor David di Donatello, pentru filmul “Perfect Strangers”.

Juriul de critici de film este format din Manuela Cernat – profesor universitar la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale, Giulia Dobre – antropolog vizual la Radio România, și Ionuț Mareș – jurnalist și critic de film și selecționerul competiției Festivalului de Film European Ceau, Cinema! de la Timișoara şi al competițiilor de scurtmetraje ale Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL de la Sfântu Gheorghe.

Parteneri media: AXN – Sony Network, Radio România, Zenith, Radio Guerilla, GETICA, Antena 3, Internet Corp, Black Hat, Universal Solution, LiterNet, Cinemagia, CeFilmeVad, CineFan.ro.

Organizat de Fundația CHARTA, BIFF 2017 are loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea la București, al Ambasadei Franței, al Institutului Francez, al Institutului Italian de Cultură și al Muzeului Țăranului Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL