Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement

  Login    Creează cont

Data:21.08.2017
Data ultimei ştiri: 18.08.2017 13:22:59
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 Cinema 13.06.2017 15:26:25
TIFF-PREMII / Premiile TIFF 2017 au depășit 99.000 de euro
București (MEDIA EXPRES) / 13 iun 2017 / Premiile Transilvania International Film Festival (TIFF) încheiat la 11 iunie au depășit 99.300 de euro în bani și servicii potrivit listei câștigătorilor publicată pe site-ul evenimentului. Anul trecut premiile cu mențiunea valorii au fost de 34.500 de euro.

Trofeul festivalului (sponsorizat de Staropramen) a avut valoarea de 15.000 de euro și a fost câștigat de pelicula “My Happy Family”, în regia lui Nana Ekvtimishvili și Simon Gross.

Cea mai mare valoare a unui premiu, dar în servicii de postproducție, a fost de 30.000 de euro și a fost câștigată în cadrul sesiunii de proiecte noi – o premieră pentru TIFF - de către proiectul „The Man who Surprised Everyone”, de Natalya Merkulova și Alexey Chupov (Rusia).

Potrivit unui articol publicat de Cineuropa.org, filmul se petrece într-un sat izolat din Siberia, unde un rus decide să devină femeie ca metodă de a lupta împotriva unei boli. Familia și societatea rurală trebuie să accepte acest nou ego feminin.

În aceeași secțiune un alt premiu a depășit ca valoarea trofeul festivalului, premiul Eurimages pentru coproducție, în valoare de 20.000 euro, câștigat de „The Empty House”, de Rati Tsiteladze (Georgia).

Potrivit Cineuropa.org filmul se petrece în prima parte a anilor 1990 în Tbilisi, Georgia, fiind bazat pe fapte reale, și urmărește violența implacabilă a războiului civil dar și războiul care izbucnește în interiorul unei familii.

Aflat la a 16-a ediție, TIFF s-a desfășurat la Cluj în perioada 2-11 iunie fiind organizat de Tudor Giurgiu prin intermediul Romanian Film Promotion. Festivalul este membru al Alliance of Central and Eastern European Film Festivals (CENTEAST) și este finanțat printre altele de programul MEDIA - Europa Creativă. În 2011 TIFF a fost acreditat de către FIAPF, ceea ce îl plasează printre primele 40 cele mai importante festivaluri din lume, potrivi prezentării de pe site-ul tiff.ro.
(MEDIA EXPRES)MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.