Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement

  Login    Creează cont

Data:21.08.2017
Data ultimei ştiri: 18.08.2017 13:22:59
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 Autorităţi 13.06.2017 13:07:18
Guvernul plătește interpreți mimico-gestuali pentru emisiunile informative de la TV
București (MEDIA EXPRES) / 13 iun 2017 / Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 13 iunie, printr-un comunicat de presă difuzat de Camera Deputaților că televiziunile vor putea folosi interpreți mimico-gestuali plătiți de Guvern.

„Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat o inițiativă ”Comunicarea alternativă, societate incluzivă”, în cadrul căreia, pentru prima oară în România, televiziunile vor putea beneficia, gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative”, se arată în comunicat.

Potrivit deputatului PSD, interpreții mimico-gestuali vor fi puși la dispoziție în urma unui parteneriat între Asociația Surzilor din România și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, pentru „transmiterea știrilor, suplimentar față de cele 30 de minute prevăzute în prezent în legea audio-vizualului”. Televiziunile trebuie să ceară Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități creșterea numărului emisiunilor dedicate persoanelor surdo-mute.

„În același timp, este important să se adopte la nivelul Guvernului o strategie pentru promovarea unor campanii sociale periodice, inclusiv prin introducerea unor mesaje publice la radio și TV pentru conștientizarea și înțelegerea persoanelor cu dizabilități, astfel încât să crească gradul de acceptare și integrare în societate a acestora”, a declarat Tamara Ciofu.

Tamara Ciofu este vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaților.
(MEDIA EXPRES)MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.