Primul site de știri despre industria de cablu și televiziune din România. Scriem despre
audiovizual din anul 2001.
Advertisement

  Login    Creează cont

Data:21.08.2017
Data ultimei ştiri: 18.08.2017 13:22:59
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne


English
Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
ONG
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată


Apasa coperta
de deasupra!
Index Anuar
Operatori Cablu
Televiziuni
Radio
DTH
Echipamente
Glosar


 _Comunicaţii 07.06.2017 19:35:48
RCS&RDS-SECHESTRU / DNA a pus sechestru pe RCS & RDS pentru 13,7 milioane de lei
București (MEDIA EXPRES) / 7 iun 2017 / Procurorii anticorupție au pus un sechestru de 13,7 milioane de lei în sarcina firmei RCS & RDS SA și Ioan Bendei, fost administrator al firmei de cablu, a fost pus din 7 iunie în control judiciar pentru 60 de zile, potrivit unui comunicat al DNA.

Practic toată fosta conducere a RCS cu excepția patronului Zoltan Tesari este în prezent anchetată penal, după ce la data de 17 mai Serghei Bulgac, fost director general al companiei RCS & RDS, a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupție pentru spălare de bani.

Acuzațiile publice au început la 5 mai, când DNA a început acțiunea penală și a instituit control judiciar pentru 60 de zile față de Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani.

Procurorii anticorupție au mai dispus atunci efectuarea urmăririi penale față de Alexandru Oprea — fost directorul general și președintele consiliului de administrație al RDS & RCS, pentru complicitate la dare de mită, Mihai Dinei — fost coordonator al activității juridice al companiei, pentru complicitate la dare de mită și complicitate la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 — mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro, din care ar fi primit 3,1 milioane de euro de la Bendei, în scopul atât de a îndeplini, cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum și de a îndeplini acte contrare acestora, în contextul cesionării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Procurorii susțin că suma de bani a fost mascată ulterior sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participațiune, încheiat între o firmă controlată de Dumitru Dragomir și compania de televiziune prin cablu.
(MEDIA EXPRES)MEDIA EXPRES
pe Android și IOS
Rasfoiește Anuarul 2016
Click aici pentru comenzi online

www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2017    Media Expres S.R.L.