×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 31.05.2017 13:46:37

DIGI-FIBRĂ-DESCRIEREA REȚELEI / Rețeaua Digi din România măsoară peste 22.000 de km de fibră optică



București (MEDIA EXPRES) / 31 mai 2017 / Rețeaua de fibră optică RCS & RDS / Digi din România are peste 22.000 de km, acoperă aproximativ 4,7 milioane de case și 76% din lungime este aeriană, potrivit raportului anual pe 2016 publicat de companie după listarea la bursă.

Rețeaua rezidențială și de business acoperă Bucureștiul și toate cele 41 capitale de județe.

Fibra optică oferă conexiuni bidirecționale și arhitectura acestea permite o acoperire de aproximativ 84% cu servicii FTTB/FTTH având la bază tehnlogii de tip GPON sau comparabile, restul fiind localizată în zonele rurale fiind rețele hibride fibră optică -cablu coaxial. RCS & RDS se laudă cu cel mai mare procent de fibră optică din totalul rețelei în rândul operatorilor de cablu similari din Europa.

Compania oferă serviciile de televiziune prin cablu, internet, servicii de date și telefonie fixă prin rețeaua de fibră optică internetul fiind accesat în primul rând prin conexiuni FTTB / FTTH utilizând GPON sau tehnologii comparabile, ce pot atinge viteze de transfer asimetrice de până la 1 Gbps și până la 500 Mbps la încărcare. Abonații sunt conectați la rețea prin utilizarea protocolului Point-to-Point (Protocol Point-to-Point) prin sesiuni Ethernet.

Pentru distribuția video, RCS & RDS folosește set-top-box-uri furnizate de Kaon, Humax, și EKT.

Rețeaua DWDM („Dense Wavelength Division multiplexing” - tehnică avansată de transmisie prin fibră optică n.red.) ajunge la Budapesta. Conexiunea totală IP pe Internet este de aproximativ 2 Tbps împărțită între capacitatea de tranzit IP, capacitatea rețelei de Peering și capacitatea rețelei CDN („Content Delivery Network”, n.red.).

Conectivitatea totală a rețelei IP Transit este de aproximativ 400Gbps. RCS & RDS are conexiuni de tranzit IP cu doi furnizori de Tier 1 diferit (Teliasonera și NTT) în trei locații diferite (București, Budapesta și Frankfurt). Capacitatea totală a rețelei IP Peering este de peste 600 Gbps. Routerele de peering IP sunt implementate în cele mai importante IXP-uri (“Internet Exchange Point”, n.red.) din lume: Frankfurt (DE-CIX), Amsterdam (AMS-IX) și Londra (LINX). Routere IP Peering există și în Budapesta și București.

Peste 700Gbps de capacitate CDN a fost implementată în centrele proprii de date din toată țara de către cei mai mare furnizori de conținut precum Google, Facebook și Akamai, care permit abonaților să atingă viteze de download superioare, streaming de calitate HD, acces instantaneu la social media și conexiuni fiabile în cloud.

Traficul de internet în rețeaua RCS a atins vârfuri de consum de aproximativ 1.000 Gbps în decembrie 2016 (inclusiv aproximativ 65 Gbps pentru clienții de business), tendința fiind de creștere.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL