×

Programe TV -- Data și ora publicării: 30.05.2017 14:00:55

HBO-FIXEUR-PREMIERĂ / HBO difuzează în premieră la TV „Fixeur” de Adrian Sitaru



București (MEDIA EXPRES) / 30 mai 2017 / Televiziunea HBO România difuzează în premieră "pe canal" (pe canalul linear distribuit prin cablu, n.red.) filmul regizorului Adrian Sitaru “Fixeur”, despre traficul de persoane și etica în domeniul presei, duminică 4 iunie, de la ora 20:00.

Filmul are un rating 15 nefiind recomandat sub această vârstă și va fi difuzat timp de aproximativ o lună pe canalul linear al televiziunii prin cablu, în total de opt ori, ultima difuzare fiind pe 9 iulie, de la ora 21:55.

„Fixeur” a avut premiera pe marile ecrane în toamna 2016 la TIFF Toronto în Canada și a intrat în cinematografele din România din 27 ianuarie 2017. Filmul este programat de asemenea la Cluj la TIFF 2017 în cadrul evenimentului Zilele Filmului Românesc în perioada 8-11 iunie.

Filmul a primit o critică pozitivă în revista franceză Paris Match în luna martie 2017, fiind remarcate finețea psihologică a portretului unui antierou confruntat cu o dilemă morală, rigoarea punerii în scenă aproape invizibilă și extrem de precisă, cu secvențe elaborate care lasă loc dialogurilor și un filon de actori care pare inepuizabil. Revista remarcă de asemenea dimensiunea universală a personajului principal Radu (interpretat de Tudor Aaron Istodor), un om ambițios care vrea să accelereze în viața profesională și în relația cu copilul logodnicei lui, dar se găsește pus în fața realității, nu este de fapt jurnalist ci doar un „fixeur”, nu este un tată bun ci unul exigent, chiar dacă la final Sitaru oferă o frumoasă scenă de reconciliere.

„Fixeur” a avut o performanță modestă pe marile ecrane, atrăgând 3.008 spectatori în prima săptămână după premiera din luna ianuarie 2017 și avea la 28 mai, după 10 săptămâni de difuzare, doar 4.553 de spectatori, având încasări totale de 42.342 lei, potrivit cinemagia.ro. Pentru comparație, filmul românesc cu cele mai mari încasări în 2017 până în prezent este „6,9 pe scara Richter” de Nae Caranfil, cu 30.515 spectatori și încasări totale de 455.434 de lei după 11 săptămâni de la premieră.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL