×

Cinema -- Data și ora publicării: 16.05.2017 15:53:05

CANNES LA BUCUREȘTI-ANUNȚ / Primele trei titluri pentru „Les Films de Cannes à Bucarest 2017”



București (MEDIA EXPRES) / 16 mai 2017 / Cu o zi înainte de începerea Festivalului de Film de la Cannes, VodooFilms a comunicat organizarea sâmbătă, pe 20 mai, la București, a evenimentul „Les Films de Cannes 16/17. Retrospectivă/Warm-up”, care prezintă șapte filme ale ediției din 2016 a festivalului, cu proiecții la Grand Cinema & More, Cinema Elvire Popescu și Cinema Muzeul Țăranului, dar și primele trei titluri din competiția de anul acest a ce vor fi prezentate în septembrie, la București.

Programul din 20 mai include, printre alte titluri, „Eu, Daniel Blake”, în regia lui Ken Loach (Palme d Or) „The Salesman” de Asghar Farhadi (Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor /Oscar pentru Cel mai bun film străin) și „Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen, care a obținut Premiul Un Certain Regard anul trecut la Cannes și premiul FIPRESCI pentru Descoperirea europeană a anului la EFA 2016.

Filmul inspirat din povestea reală a boxerului finlandez Olli Mäki va fi lansat în cinematografe în România pe 19 mai. Programul retrospectivei poate fi consultat pe siteul www.filmedefestival.ro

Între 17 și 28 mai, în Franța, la Cannes, se desfășoară ediția de anul acesta a Festivalului de Film care include 19 titluri în competiție și peste 50 de lungmetraje în selecția oficială. Regizorul Cristian Mungiu va prezida juriul secțiunilor Cinefondation și al Competiției de scurtmetraje, compania de producție pe care o conduce, Vodoo Films, anunțând că acesta va publica noutăți și impresii de la festival pe siteul www.filmedefestival.ro si pe pagina de facebook Les Films de Cannes a Bucarest, începând cu 23 mai.

Cele mai importante titluri din selecția oficială Cannes 2017 vor fi proiectate în România la ediția a 8-a a festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”, care va avea loc în perioada 13–22 octombrie și până în prezent au fost confirmate trei pelicule: „Les Fantômes d'Ismaël” al autorului francez Arnaud Desplechin, câștigător al Premiului Cesar 2016 pentru cel mai bun regizor cu filmul „Trois souvenirs de ma jeunesse” și de cinci ori prezent în competiția de la Cannes (film ce va deschide la 17 mai festivalul de anul acesta), „Le Redoubtable”, prezentat în competiția oficială, avându-l ca personaj principal pe celebrul cineast Jean Luc Godard, film semnat de Michel Hazanavicius (cinci premii Oscar pentru „The Artist” în 2012, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor) și din competiția oficială de anul acesta drama „Loveless”, în regia rusului Andrey Zvyagintsev, autorul unor lungmetraje precum „Leviathan” (Cel mai bun scenariu, Cannes 2014/ nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin) și „Elena” (Premiul special al Juriului Un Certain Regards, Cannes 2011).

Filmele vor fi distribuite în România de Independența Film și vor face parte din programul ediției a 8-a Les Films de Cannes à Bucarest.

Festivalul de la București din octombrie include o nouă sală de cinema: Cinematograful Corso, situat pe bulevardul Regina Elisabeta, la numărul 27, care se adaugă celorlalte trei spații confirmate până în prezent: CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco și Cinema Muzeul Țăranului.

Noutățile despre ediția a 8-a Les Films de Cannes à Bucarest vor fi anunțate pe www.filmedefestival.ro și Facebook Les Films de Cannes à Bucarest.

„Les Films de Cannes 16/17. Retrospectivă/Warm-up” este un eveniment organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop, fiind prezentat de: Orange România și susținut de: BRD Groupe Société Générale, cu sprijinul: Catena, Groupama Asigurări, Silva, Apa Nova. Parteneri: Grand Cinema & More, Ambasada Franței și Institutul Francez, Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Țăranului Român, Independența Film, Asociația Culturală Macondo, Intercom Film.

Partenerii media ai festivalului sunt: „Zile și Nopți”, Senso TV, Ziare.com, Cinemagia, AListMagazine, Ziarul Metropolis, LiterNet, AaRC și Cinefan.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL