×

Programe TV -- Data și ora publicării: 27.04.2017 11:36:25

MEDIKA CHANNEL-LICENȚĂ / CNA a licențiat prima televiziune cu format medical din România



București (MEDIA EXPRES) / 27 apr 2017 / CNA a licențiat la 27 aprilie prima televiziune cu format medical, care va fi operată de MEDIKA BROADCAST CHANNEL SRL din Buzău, cu denumirea Medika TV, și având o difuzare preconizată pentru început în Bucureşti.

Compania este deținută integral de ziaristul și antreprenorul în media Vlad Pufu Mircea și va avea difuzare exclusiv prin cablu prin DCS, Telekom, fiind în discuții și cu RCS & RDS. Investiția inițială este de 100.000 euro din surse proprii și licența vine după ce solicitarea a fost respinsă în iulie 2014 și octombrie 2014 pentru diverse motive legate de problemele de legalitate pe care un astfel de proiect le-ar putea pune.

Cătălina Jingoiu, realizator la Focus TV din Buzău și Bogdan Ionescu, fost producător executiv la Pro TV, au fost prezenți în fața CNA alături de Vlad Pufu pentru susținerea proiectului.

Televiziunea va difuza documentare (din Anglia) și programe de știri din sănătatea românească, talk-show-uri, jurnale, subiecte cu tematică largă, turism medical, despre spitale private, despre spitalele de stat și informații utile pentru telespectatori, potrivit lui Vlad Pufu. “Va fi un hub între mesajul exclusivist al medicinei, tradus în limbajul telespectatorilor și va face o presiune utilă asupra sistemului de sănătate, va contribui la salubrizarea lui”.

Bogdan Ionescu a spus că au doi consilieri medicali, unul redactor șef la o revistă de sănătate și altul realizator la o emisiune medicală la o televiziune, dar nu a menționat numele în ședința publică în care au primit licența.

Televiziunea va putea emite în două-trei luni, și reporterii nu sunt dintre cei acreditați, care „tind să fraternizeze cu instituțiile, reporterii noștri vor fi agnostici, vom păstra o neutralitate sceptică față de domeniu”, a explicat Bogdan Ionescu.

Gabriel Tufeanu a observat că investiția e declarată pe „o entitate separată în cadrul grupului de presă”, Vlad Pufu explicând că Medika TV face parte din Media Group Production, care mai deține licențele Focus TV, patru licențe regionale de radio - Focus FM, fiind cei mai mari operatori din sud-est. “Vom merge și spre Moldova pe radio la următorul concurs”, a mai spus Pufu.

Tufeanu a spus că tematica e delicată, televiziunea ar putea derapa sau va fi serioasă. “Sunt pentru, dar dacă aș vedea suplimentele, tratamentele acelea aș fi foarte dezamăgit”.

Vlad Pufu a spus că face meseria de 26 de ani, a înființat Evenimentul Zilei cu Cristoiu, a fost la Ziua, a preluat Realitatea TV cu Cristoiu, a fost director la B1 TV etc. „Dacă nu simt că iese bine, nu-l facem”.

Gubernat a spus că a votat de două ori împotrivă, dar acum are medici peste tot ca invitați și va echilibra toată cealaltă piață. Ea a mai explicat că proiectul a fost schimbat față de cele respinse, au echilibrat cu documentare, iar în trecut publicitatea la medicamente era o parte importantă din proiect și nu a fost explicată cum trebuie, a spus Gubernat.

Tufeanu a susținut că e convins că noua televiziune va contrabalansa “mizeriile din spațiu public care duc oamenii în eroare medicală ce pot să ajungă la urmări extreme, la moartea cuiva. E util un astfel de canal serios”.

Dorina Rusu, membru CNA, a spus că dacă respecta promisiunile va avea un rol important în educare, iar Răsvan Popescu, vicepreședintele CNA și conducătorul ședinței, a spus că simte că „a treia oară e cu noroc din câte percep eu” și a supus proiectul la vot.

Licența a fost acordată în unanimitate cu votul tuturor membrilor CNA prezenți în ședință: Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos și Florin Gabrea.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL