×

Programe TV -- Data și ora publicării: 18.04.2017 17:15:31

DIGITALIZARETERESTRĂ-CONCURS / CNA organizează primul concurs pentru licențe digitale terestre



București (MEDIA EXPRES) / 18 apr 2017 / Interes minim pentru concursul de licențe audiovizuale de televiziune digitală terestră organizat în premieră de CNA la 19 aprilie, cu doar patru televiziuni înscrise, conform unui comunicat al autorității de reglementare în audiovizual care anunță ședința publică.

Televiziunile care vor să emită digital terestru sunt Unu TV din Piatra Neamț (deținută de compania Euromedia TV SRL) care candidează pentru multiplexul regional ROU028 din Piatra Neamț (operat de Telemold Roman SRL), TV Sud Est din Râmnicu-Sărat care candidează cu două dosare de licență pentru multiplexul regional ROU013 din Buzău (operat de aceeași companie care deține televiziunea, TV Sat 2002 SRL).

De asemenea, compania Tele Moldova SRL candidează cu Tele Moldova Plus Piatra Neamț pentru multiplexul ROU030 din Iași (operat de compania Radio M Plus SRL) și Quality Media Cert SRL candidează cu Somax TV Botoșani pentru multiplexul ROU031 din Botoșani (operat de Info Total Press SA).

Concursul este organizat la limită pentru punerea în funcțiune a multiplexelor acordate de ANCOM la prima licitație, și care dacă nu sunt puse în funcțiune până în luna mai 2017 vor fi pierdute. Printre acestea se numără și două multiplexe naționale
pe care compania de stat Radiocom le-a câștigat în paralel cu multiplexul free-to-air destinat retransmisiei televiziunilor publice.

Radiocom a plătit 1,02 milioane de euro pentru trei multiplexuri la nivel național, alocate în iunie 2014, la o licitație de la care singurul contraofertant, RCS & RDS, s-a retras. Până în prezent, Radiocom nu a pus în funcțiune decât multiplexul free-to-air.

O altă companie cu nume sonor din cauza legăturii cu controversatul om de afaceri Sebastian Ghiță, 2K Telecom - în prezent în insolvență, a primit în iunie 2014 cinci multiplexuri regionale (patru în Bucureşti şi unul în Ploieşti), pe care în 2016 le-a cesionat către Ad Net Market Media SRL, potrivit unui aviz consultativ de cesionare emis de ANCOM. Nepunerea în funcțiune a multiplexelor va atrage probabil pierderea licențelor de emisie.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL