×

Revista presei -- Data și ora publicării: 22.03.2017 13:59:02

REVISTA PRESEI / 22 mar 2017 /




Doru Adrian Păunescu este noul director general al ORDA
Raportul de activitate al Radiodifuziunii pe anul 2015 a fost respins în Comisiile de Cultură ale Parlamentului
IDEE. Tax REBATE pentru investitorii în producția de filme în România
Primul pas spre demiterea conducerii Radio România: raportul de activitate, respins de comisiile de Cultură
Lucian Romașcanu: Comisia de media din Senat pregătește un Cod al publicității. Despre ce este vorba?
Trei orașe noi în rețeaua Radio Impuls. Discuții pentru alte 20 de afilieri. Postul TV, la toamnă
După ce a câștigat lunea și marțea, Mona Segall primește și miercurea. Noua emisiune Za Za Sing, debut în aprilie
Surpriză totală în cazul Vodafone vs Concurenţă: Înalta Curte decide reluarea de la zero a procesului prin care Vodafone a fost amendată cu 120 mil. de lei, după 6 ani de judecată
Antena 1 a vândut creanțe către Raiffeisen (facturi de publicitate neîncasate de la Vodafone, McCann și Initiative Media) cu până la 5,85 milioane lei (titlu modificat de Media Expres)
TVR 1 va prezenta, într-un reportaj, povestea clubului de fotbal ASF Frăţia Bucureşti
Radu Carp, membru CA al TVR, şi directorul ICR Viena, propuşi de PNL pentru şefia Institutului Cultural Român
Emisiunea ”Za Za Sing” va fi difuzată de Antena 1, în fiecare miercuri, din 5 aprilie

CINEMA...
Filmul „Frumoasa şi bestia“ a debutat pe primul loc în box office-ul românesc cu încasări de peste 2 milioane de lei
Filmele „Sieranevada” și „Câini” au câștigat cele mai multe trofee la Gala Premiilor Gopo 2017
Lungmetrajul „Portrete în pădure“ are premiera vineri, 24 martie, la Cinema Union din Capitală


Doru Adrian Păunescu este noul director general al ORDA
Doru Adrian Păunescu este din 21 martie noul director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), potrivit unei decizii a cabinetului Grindeanu publicată în Monitorul Oficial, informează Media Expres. Doru Adrian Păunescu o înlocuiește pe Irina Lucan-Arjoca, care a exercitat atribuţiile directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor din noiembrie 2015. În 2010 Păunescu era directorul DRGCRP la ORDA (direcția registre și gestiune colectivă), funcție pe care a părăsit-o în primăvara anului 2013, la cerere, potrivit declarațiilor de avere publicate pe site-ul instituției și a unei decizii prin care este înlocuit din Comisia de disciplină a ORDA. Doru Adrian Păunescu avea la data părăsirii ORDA o casă la Micești, în județul Argeș și un autoturism Renault din anul 1998. Potrivit portalului instanțelor, Doru Adrian Păunescu a fost martor într-un proces pe care fostul director general ORDA Robert Bucur l-a intentat în 2007 ORDA și fostului director general al aceleiași instituții, Eugen Vasiliu.
http://www.forbes.ro/doru-adrian-paunescu-este-noul-director-general-al-orda-79951

Raportul de activitate al Radiodifuziunii pe anul 2015 a fost respins în Comisiile de Cultură ale Parlamentului
Rapoartele de activitate ale Societății Române de Radiodifuziune pe anii 2013 și 2014 au fost votate favorabil, în unanimitate, de senatorii și deputații Comisiilor reunite de cultură. Raportul de activitate al SRR pe anul 2015 a fost însă respins, informează AGERPRES. Raportul radioului public pe 2015 a fost respins cu majoritate de voturi. Respingerea de către Parlament a unui raport de activitate aduce după sine încetarea mandatului Consiliului de Administrație. Președintele Comisiei de cultură din Senat, Lucian Romașcanu (PSD), care a precizat că va vota în favoarea rapoartelor pe 2013 și 2014, a amintit de decizia ANI împotriva președintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu. „Problemele apărute se derulează pe toți anii, inclusiv pe 2015”, a spus Romașcanu, care a votat pentru respingerea raportului pe 2015. Ovidiu Miculescu a prezentat rezultatele celor trei ani și a precizat că anul 2015 a fost cel mai bun din istoria Radioului, cu cea mai mare audiență, cu cel mai important rezultat financiar. Deciziile luate în Comisiile reunite de cultură urmează să fie supuse aprobării plenului reunit al Parlamentului.
http://www.forbes.ro/raportul-de-activitate-al-radiodifuziunii-pe-anul-2015-fost-respins-comisiile-de-cultura-ale-parlamentului-79926

IDEE. Tax REBATE pentru investitorii în producția de filme în România
Casele de producție din străinătate care investesc în producția de film în studiourile românești și-ar putea primi o parte din bani înapoi. Este idee propusă de Lucian Romașcanu, președintele Comisiei pentru Cultură și Mass Media din Senat. Acest “Tax Rebate” ar urma să încurajeze, spune Romașcanu, marile companie din străinătate care investesc în filme realizate în România.
"Este nevoie să creștem atractivitatea României, ca destinație pentru producția de filme", explică Romașcanu. Ideea, în linii mari, presupune ca investitorii strâini în producție de film să primească înapoi o cotă din suma pe care au cheltuit-o în România. Impactul estimat: "La o primă vedere, ne putem gândi la atragerea a până la 100 de milioane de euro pe an", estimează Lucian Romașcanu.
https://www.paginademedia.ro/2017/03/idee-tax-rebate-pentru-investitorii-in-productia-de-filme-in-romania

Primul pas spre demiterea conducerii Radio România: raportul de activitate, respins de comisiile de Cultură
Comisiile de Cultură din Senat și Camera Deputaților, reunite în ședință comună, au decis astăzi să dea aviz negativ raportului de activitate al Societății Române de Radiodifuziune, pe anul 2015.  Urmează ca propunerea să fie votată în plenul Parlamentului. Dacă și Parlamentul respinge raportul de activitate al radioului public, întreaga conducere a instituției, președinte și consiliu de administrație, este demisă. De menționat că următoare ședință comună de plen va fi miercuri, 22 martie, însă punctul nu apare pe Ordinea de zi.
https://www.paginademedia.ro/2017/03/primul-pas-spre-demiterea-conducerii-radio-romania-raportul-de-activitate-respins-de-comisii

Lucian Romașcanu: Comisia de media din Senat pregătește un Cod al publicității. Despre ce este vorba?
O singură lege care să conțină toate prevederile legate de publicitate, răspândite în prezent în mai multe acte normative. Proiectul ar urma să fie gata până la sfârșitul anului, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Lucian Romașcanu, președintele Comisiei pentru Cultură și MassMedia din Senat. Lucian Romașcanu, pentru Paginademedia.ro: “Intenționăm să adunăm reglementările legate din publicitate, care acum sunt prezente în mai multe legi, într-un singur act normativ, denumit generic Codul publicității. Referiri la publicitate sunt, în prezent, printre altele, în Legea audiovizualului, în Legea privind jocurile de noroc, în Legea publicității sau în Legea publicității înșelătoare. Sunt 6-7 acte normative diferite care au și prevederi despre publicitate. Intenția noastră este de a le aduna sub aceeași normă legislativă." Ieri, Parlamentul a abrogat și ultimele “rămășite” din celebra Ordonanța Anti Rebate. În formula din lege, scoasă ieri, se spunea că "Orice achiziţionare de spaţiu publicitar televizat nu poate fi făcută de un intermediar decât în numele şi pe seama beneficiarului final al publicităţii televizate." Va fi în noul Cod al publicității vreo referire la cumpărarea de media? “Ne vom consulta cu industria și, dacă se vor dovedi necesare, vom lua în calcul asemenea prevederi, care să se refere la toate canalele media - nu la unul singur (televiziunea) cum era în paragraful abrogat - și care să fie în concordanță cu legislația europeană.”
https://www.paginademedia.ro/2017/03/comisia-de-media-din-senat-pregateste-un-cod-al-publicitatii-despre-ce-este-vorba

Trei orașe noi în rețeaua Radio Impuls. Discuții pentru alte 20 de afilieri. Postul TV, la toamnă
Trei orașe noi în rețeaua Radio Impuls. Postul care emite din Cluj se va auzi, din primăvară, în Bistrița, Bacău și Tulcea, în urma unor contracte de afiliere. În total, rețeaua va emite în nouă orașe - inclusiv în București (pe 88 FM) - și are în discuții încă 20 de afilieri, spun reprezentanții postului. Statiile nou afiliate Bistrita, Bacau si Tulcea au functionat timp de 2 ani sub denumirile de Traditional FM Bacau, Traditional FM Bistrita, respectiv Tulcea FM, fâcând parte din reteaua media detinuta de Societata Adway Direction. După afiliere, vor transmite implicit programele radio Impuls sub denumirea de Impuls Bistrita, Impuls Bacau si Impuls Tulcea. Sub noul nume, posturile se vor auzi de la mijlocul lunii mai. Cât este program local, cât prin rețea? "Toate statiile noastre au program local care consta in difuzarea buletinelor de stiri. Restul programului este transmis in toata reteaua, conform grilei de programe a radio Impuls cu sediul la Cluj-Napoca", au precizat, pentru Paginademedia.ro, oficialii Radio Impuls. Radio Impuls ajunge, cu cele trei noi afilieri, pe nouă frecvențe: Cluj, Timișoara, Sibiu, Constanța, Brașov, București, Tulcea, Bistrița, Bacău.
https://www.paginademedia.ro/2017/03/trei-orase-noi-in-reteaua-radio-impuls-discutii-pentru-alte-20-de-afilieri-postul-tv-la-toamna

După ce a câștigat lunea și marțea, Mona Segall primește și miercurea. Noua emisiune Za Za Sing, debut în aprilie
Din aprilie, la Antena 1 se cântă karaoke. Postul va lansa Za Za Sing pe 5 aprilie, de la 20.30, anunță postul de televiziune. Emisiunea produsă de Mona Segall este pusă la bătaie cu serialele Las Fierbinți și Atletico, de pe Pro TV, respectiv, serialul turcesc de la Kanal D. Show-ul îl va avea pe Liviu Vârciu în postura de prezentator. Acesta este al doilea format de emisiune pe care Mona Segall îl produce în această primăvară la Antena 1. În prezent, ea produce Chefi la Cuțite, cooking show-ul care domină serile de luni și marți. Intervalul de luni și marți, dominat acum de un cooking show, a fost construit în ultimele sezoane cu Chefi la Cuțite, dar și cu Poftiți pe la noi, emisiunea lui Nea Marin.
https://www.paginademedia.ro/2017/03/dupa-ce-a-castigat-lunea-si-martea-mona-segall-primeste-si-miercurea-noua-emisiune-za-za-sing-debut-in-aprilie

Surpriză totală în cazul Vodafone vs Concurenţă: Înalta Curte decide reluarea de la zero a procesului prin care Vodafone a fost amendată cu 120 mil. de lei, după 6 ani de judecată
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi rejudecarea dosarului prin care Vodafone contestă o amendă de 120 mil. lei dată de Consiliul Concurenţei, după şase ani de luptă în instanţă, potrivit unei decizii irevocabile luată astăzi de ÎCCJ. Spectaculosul dosar pleacă de la fapte pe care Romtelecom, Orange şi Vodafone - liderii pieţei locale de telecom de la jumătatea anilor 2000 - le-ar fi comis în perioada 2004-2007 împotriva unui jucător anonim de pe piaţa de comunicaţii fixe (Netmaster), care încerca astfel să îşi facă loc pe piaţă. Pentru a-şi proteja veniturile, cei trei giganţi ar fi tergiversat interconectarea reţelelor lor cu cea a Netmaster, blocând astfel posibilitatea clienţilor Netmaster de a suna utilizatorii Romtelecom, Orange şi Vodafone, care acumulau practic la acea dată cel mai mare număr de clienţi de telefonie de pe piaţă, conform plângerilor Netmaster către CC. Netmaster a mai susţinut şi că giganţii ar fi limitat traficul generat de clienţii Netmaster, astfel că multe dintre apelurile către reţelele celor trei operatori nu ar fi fost finalizate. În februarie 2011 Concurenţa anunţa că a găsit probe care să susţină acuzaţiile împotriva Orange şi Vodafone şi emiterea unor decizii de sancţionare cu sumele record de 148 mil. lei (circa 33 mil. euro), respectiv 120 mil. lei (circa 27 mil. euro). Un an mai târziu, CC finaliza investigaţia anunţând că nu există probe care să susţină acuzaţiile Netmaster împotriva Romtelecom. În iunie 2013 Curtea de Apel Bucureşti oferea prima mare surpriză: Orange obţinea anularea amenzii, în timp ce acţiunea Vodafone era respinsă. După recursurile formulate la instanţa superioară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis după aproape un an să caseze sentinţele (de anulare a amenzii Orange şi de menţinere a amenzii pentru Vodafone) şi să retrimită dosarele spre judecare către Curtea de Apel Bucureşti (CAB).
http://www.zf.ro/zf-24/surpriza-totala-in-cazul-vodafone-vs-concurenta-inalta-curte-decide-reluarea-de-la-zero-a-procesului-prin-care-vodafone-a-fost-amendata-cu-120-mil-de-lei-dupa-6-ani-de-judecata-16203967

Antena 1 a vândut creanțe către Raiffeisen (facturi de publicitate neîncasate de la Vodafone, McCann și Initiative Media) cu până la 5,85 milioane lei (titlu modificat de Media Expres)
Antena TV Group SA, firma controlată de fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia și Corina, care deține licențele audiovizuale pentru Antena 1, Antena Stars, Zu TV și Happy Channel, a făcut rost de lichidități încheind în ianuarie anul acesta un contract de factoring cu Raiffeisen Bank, prin care subsidiara locală a băncii austriece a preluat creanțe de publicitate ale companiei de televiziune contra sumei de până la 5,85 milioane lei. Contractul este de tip factoring fără recurs, ceea ce înseamnă că riscul de neplată a facturilor cedate este suportat integral de către banca finanțatoare care le preia. De regulă, în contractele de factoring, creanțele cedate sunt preluate la circa 80% din valoarea lor. Limita facilității de factoring acordată de Raiffeisen Bank către Antena TV Group SA este de 5,85 milioane lei. Banca a preluat de la compania fiicelor lui Voiculescu creanțe ale acesteia asupra a trei clienți de publicitate. În plus, Raiffeisen a pus gaj pe mai multe conturi ale Antena TV Group deschise la bancă, în care sunt încasate sumele prevăzute în facturile cedate.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/media-advertising-csr/antena-1-a-vandut-catre-raiffeisen-facturi-de-publicitate-de-la-vodafone-mccann-si-initiative-media-cu-pana-la-5-85-milioane-lei-16852082

TVR 1 va prezenta, într-un reportaj, povestea clubului de fotbal ASF Frăţia Bucureşti
TVR 1 va prezenta povestea clubului de fotbal ASF Frăţia Bucureşti, vineri, de la 22.30, în ediţia specială ”Dosar România”, într-un reportaj realizat de Răzvan Butaru, după trei ani de la apariţia echipei în paginile ziarului american The New York Times.
https://www.news.ro/cultura-media/tvr-1-va-prezenta-intr-un-reportaj-povestea-clubului-de-fotbal-asf-fratia-bucuresti-1922402722192017031316853846

Radu Carp, membru CA al TVR, şi directorul ICR Viena, propuşi de PNL pentru şefia Institutului Cultural Român
Radu Carp, membru în Consiliul de Administraţie al TVR şi profesor la Facultatea de Ştiinte Politice a Univeristăţii Bucureşti, şi Irina Cornişteanu, directorul Institutului Cultural Român (ICR) de la Viena, au fost propuşi de Partidul Naţional Liberal (PNL) pentru şefia ICR şi au transmis un proiect managerial comun Comisiei de cultură din Senat prin care susţin că ”experimentul” început în 2012 nu poate continua la nesfârşit, în ceea ce priveşte instituţia de cultură, institutul fiind ignorat tocmai de autoritatea care ar fi trebuit să exercite controlul parlamentar.
https://www.news.ro/cultura-media/radu-carp-membru-ca-al-tvr-si-directorul-icr-viena-propusi-de-pnl-pentru-sefia-institutului-cultural-roman-1922415722002017031216853757

Emisiunea ”Za Za Sing” va fi difuzată de Antena 1, în fiecare miercuri, din 5 aprilie
Emisiunea ”Za Za Sing”, realizată după formatul internaţional ”Singing Bee”, unde concurenţii fac karaoke, va fi difuzată de postul de televiziune Antena 1, în fiecare miercuri seara, de la ora 20.30, începând din 5 aprilie. Show-ul "Za Za Sing”, prezentat de Liviu Vârciu, îi va supune pe concurenţii fiecărei ediţii la mai multe probe, pe parcursul cărora aceştia trebuie să cânte live, acompaniaţi de orchestra din platou, să ghicească versuri, să rezolve puzzle-uri cu versuri, să demonstreze că au imaginaţie şi să inventeze rime noi.
https://www.news.ro/entertainment/emisiunea-za-za-sing-va-fi-difuzata-de-antena-1-in-fiecare-miercuri-din-5-aprilie-1922402822482017031216853749
CINEMA...
Filmul „Frumoasa şi bestia“ a debutat pe primul loc în box office-ul românesc cu încasări de peste 2 milioane de lei
Lungmetrajul „Frumoasa şi bestia/ Beauty and the Beast“, regizat de Bill Condon, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc cu încasări de 2.197.886 de lei, arată News.ro. Cel mai recent remake live action al animaţiei „Frumoasa şi Bestia“, conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. În acest film, actorul american Josh Gad intepretează personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans. LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei.
http://adevarul.ro/entertainment/film/filmul-frumoasa-bestia-debutat-loc-box-office-ul-romanesc-incasari-2-milioane-lei-1_58d151985ab6550cb88bbad6/index.html

Filmele „Sieranevada” și „Câini” au câștigat cele mai multe trofee la Gala Premiilor Gopo 2017
„Sieranevada”, film regizat de Cristi Puiu, și „Câini”, lungmetraj regizat de Bogdan Mirică, au câștigat fie care câte șase statuete la cel Gala Premiilor Gopo 2017. „Sieranevada”, filmul cu cele mai multe nominalizări la cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo, și-a adjudecat șase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu) – premiu oferit de Banca Transilvania, „Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), „Cea mai bună actriță în rol principal” (Dana Dogaru) – premiu oferit de Aqua Carpatica, „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Ana Ciontea) și „Cel mai bun montaj” (Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi). Șase trofee Gopo a câștigat și „Câini”, filmul regizat de Bogdan Mirică: „Premiul pentru cel mai bun film de debut”, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal” (Gheorghe Visu) – premiu oferit de Audi România, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar” (Vlad Ivanov), „Premiul pentru cea mai bună imagine” (Andrei Butică), „Premiul pentru cea mai bună muzică originală” (Codrin Lazăr, Sorin Romanescu), „Premiul pentru cel mai bun sunet” (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).
http://www.forbes.ro/filmele-sieranevada-si-caini-au-castigat-cele-mai-multe-trofee-la-gala-premiilor-gopo-2017-79942

Lungmetrajul „Portrete în pădure“ are premiera vineri, 24 martie, la Cinema Union din Capitală
Inspirat din romanul „Duminica mironosiţelor“, de Dana Dimitriu, filmul  „Portrete în pădure“ reuşeste să aducă misterul, intriga şi suspansul încă din primele minute de vizionare. În calitate dublă de scenarist şi regizor, Dinu Tănase face extrem de uşor tranziţia de la realitate la ficţiune, conducând povestea către un sfârşit dramatic. Într-un moment bun al carierei, poliţistul nostru primeşte o lovitură care-l năuceşte şi din care nu-şi mai poate reveni multă vreme. Renunţă la toate avantajele unei cariere de succes şi se retrage într-o activitate de rutină la o circa de poliţie dintr-un cartier mărginaş. Dar viaţa merge înainte. Zi, noapte, poveşti triste “de cartier”, cazuri sociale.. “toamna plouă cu găinari”… comentează cu subalternul său într-un birou sordid de anchetă. Dar sigurul lucru pe care-l face absolut reflex – înrădăcinat în profesia sa de poliţist, este acela de a studia fizionomiile celor din jur, de a descifra dincolo de aparenţe, stări şi motivaţii ascunse. Este probabil singurul motiv care-i menţine pasiunea sa pentru meseria de poliţist. O crimă petrecută în pădurea din apropierea oraşului îi alimentează vechea pasiune.
http://adevarul.ro/entertainment/film/lungmetrajul-portrete-padure-premiera-vineri-24-martie-cinema-union-capitala-1_58d258775ab6550cb8921b13/index.html
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL