×

Programe TV -- Data și ora publicării: 20.03.2017 12:28:58

FILMBOX PREMIUM-EVENIMENT TV / Kunta Kinte revine la TV într-un remake al seriei "Roots" difuzată de FimBox Premium



București (MEDIA EXPRES) / 20 mar 2017 / FilmBox Premium difuzează în luna martie „Roots”, una dintre cele mai apreciate mini-serii ale anului 2016, cu Forest Whitaker, Jonathan Rhys Meyers, Anna Paquin și Malachi Kirby, ecranizare a romanului cu același nume al lui Alex Haley și remake al celebrului serial din 1977 care spune povestea tulburătoare a sclavagismului american din perspectiva lui Kunta Kinte.

Primul episod, din cele 4 ale acestei mini-serii, va fi difuzat în premieră, pe FilmBox Premium, pe 21 martie, de la ora 21:00.

Istoria începe cu Kunta Kinte, interpretat de Malachi Kirby, care este răpit din Gambia și adus pe plantațiile din America, obligat să renunțe la identitatea sa și transformat în sclav. Acesta refuză să accepte viața sa ca sclav și mini-sera de 8 ore prezintă drumul lui și al urmașilor săi spre libertate.

Malachi Kirby, actorul britanic care avea numai 26 de ani când a acceptat să joace rolul lui Kunta Kinte, a declarat că cele 5 luni și jumătate cât au durat filmările l-au împins dincolo de limitele fizice, mentale și spirituale: „Kunta a devenit strămoșul universal al oricărei persoane de culoare din America. Am resimțit o presiune foarte mare în a spune povestea lui, mai ales că au fost momente când simțeam că nu interpretam doar un rol, ci că puneam în scenă istoria. Singura pregătire pe care am făcut-o pentru acest rol a fost să mă rog pentru că au fost momente în care simțeam durerea lor și le auzeam țipetele”, a fost declarația actorului principal.

Din distribuție fac parte laureații cu Oscar Forest Whitaker și Anna Paquin, câștigătorul Globului de Aur Jonathan Rhys Meyers și actorul nominalizat la Oscar Laurence Fishborne. Interpretând rolul lui Fiddler, un muzician de culoare însărcinat cu „educarea” lui Kunta, Forest Whitaker declară că „a fost foarte important pentru mine să spun povestea corect. Este vorba despre moștenirea noastră și despre eroii care au schimbat istoria”.

Criticii de pretutindeni au apreciat acest remake realizat de History Channel și se întrec în a-l lăuda cu cuvinte precum „cu adevărat inspirațional”, „cu un puternic impact emoțional” și „prestații remarcabile ale unei distribuții de excepție”.

Producția din 2016 are în palmares șaăte nominalizări la Premiile Emmy și un rating din partea criticilor înregistrat pe rottentomatoes.com de 98%.

Pachetul FilmBox, care include televiziunile FilmBox Premium, alături de FilmBox, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus, aduce filme noi, la scurt timp de la lansare – fie că sunt blockbustere de la Hollywood, fie filme din cinematografia europeană sau serii TV cu bugete mari și distribuții pe măsură. Televiziunea se distribuie pe toate marile rețele cu excepția notabilă a DIGI / RCS & RDS.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL