×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 15.02.2017 10:50:44

Ședinţa CNA de miercuri, 15 februarie 2017



București (MEDIA EXPRES) / 15 feb 2017 / Ședința este condusă de Răsvan Popescu cu participarea membriloc CNA Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Valentin Jucan și Florin Gabrea.

I. Solicitări prelungiri licențe audiovizuale:
1. S.C. RADIO FRANCE INTERNATIONALE ROMANIA SRL Bucureşti pentru RFI România din Bucureşti
2. S.C. ALAMO IMPEX 97 SRL Târgu Mureş pentru Radio Gaga Reghin cu modificarea structurii serviciului de programe
II. Solicitări cedări licențe audiovizuale: S.C. RADIO MARIA SRL Oradea către ASOCIAŢIA RADIO MARIA ROMÂNIA Oradea pentru Radio Maria din Roman şi Târnăveni
III. Modificări licențe audiovizuale:
1. S.C. ABSOLUT TOP MEDIA & MORE SRL Piteşti pentru Absolut TV din Mioveni – modificare acţionariat
CNA a aprobat modificarea care a avut acordul prealabil în unanimitate.
2. S.C. DIGITAL CABLE SYSTEMS SA – modificare siglă Cinemaraton
CNA a aprobat modificarea siglei în unanimitate.
3. S.C. RADO PREST SRL Constanţa - modificare acţionariat

4. Adresa nr. 1103/07.02.2017 de la SC SCORPION IMPEX EVENIMENTUL SIBIAN SRL pentru Radio Eveniment din Agnita cu PDV SJR
Radioul dorește să-și extindă aria de acoperire. Acordul de principiul CNA a obligat la mutarea înapoi a emițătorului și necesarul de bani ne va ruina, a spus reprezentantul postului. Mutarea a fost anunțată și nu ne-am închipuit că nu vom primi acordul de mutare.
Emite pe frecvența nouă din Păltiniș. Nutarea s-a făcut cu acordul ANCOM și emite pe frecvență nouă. Acordul ANCOM este pentru funcționare experimentală trei luni din 88.5 la 103 în Păltiniș și apoi modificarea 103,2 din Sibiu în 104. Ulterior ANCOM a comunicat că nu sunt interferențe și emisia poate continua.
CNA a refuzat mutarea și radioul a cerut CNA în instanță daune de 200.000 de lei.
Reprezentantul radioului susține că CNA a fost de acord cu posibilitatea modificării zonei de difuzare.
Pe frecvențe radio CNA nu aprobă modificare de frecvență cu modificare zonă de difuzare, a spus Gubernat.
Herjeu a spus printre altele că instanța a dat câștig de cauză CNA la Curtea de Apel din Alba Iulia.
Rusu a spus că e o situație neobișnuită, scoaterea frecvenței la concurs ar trebuie să revină firmei.
Tufeanu a spus că a făcut investiții fără acord, CNA nu poate fi vinovat. Art. 96 sau 90 indice 1 - emit în prezent pe o frecvență neaprobată de CNA? A propus măsuri în ședința următoare dacă intră sub incidența acestor articole.
Valentin Jucan a susținut că totuși CNA le-a permis emisia experimentală.
Popescu a propsu formula serviciului juridic și adresă către ANCOM, în condițiile în care există și un proces cîștigat în primă instanță.
Soluția de perspecitvă este concurs pe frecvență.
Compania mai are o frecvență în Sibiu.
Rămâne problema emisiei pe frecvența nouă, a observat Gubernat.
Popescu a spus că intră în atribuțiile ANCOM să le oprească emisia.
ANCOM a acordat licență de emisie în condițiile în care nu există licență audiovizuală.
Valentin Jucan a spus că era bună comasarea CNA cu ANCOM.
Vot respingerea solicitării -(soluția Juridic) - pentru clasarea deciziei - Gubernat, Gabrea, Tufeanu, Herjeu, Popescu - 5 voturi pentru.
VOT pentru solicitarea lor - Jucan, Rusu pentru.Jucan a spus că în această speță CNA s-a sucit la jumătatea procedurii inițiate de un radiodifuzor. Haideți să-l lăsăm și apoi să modificăm decizia 277 mai întâi.
Gubernat a spus că Jucan și Rusu transformă CNA într-un obiect pentru atingerea propriilor scopuri.
Popescu a spus în final CNA va informa ANCOM că nu există licență pe frecvența nouă și să ia măsuri.

IV. Solicitări prelungire termen intrare în emisie:
1. S.C. Telekom România Communications SA București pentru Dolce Sport 5 și Dolce Sport 6
Solicită șase luni prelungire, cu difuzare prin satelit. Licențele au fost obținute în februarie 2016, 16 februarie.
Are licențe și prin rețele de comunicații electronice cu decizie de autorizare.
Telekom a susținunt că au fost probleme cu contractul de satelit, ca motiv.
Herjeu a propus somație și pentru SC Banat Telecom și pentru Telekom România pentru depășirea termenului de depunerea solicitării.
Vot - unanimitate prelungire intrare în emisie.
VOT - somație unanimitate

2. S.C. Banat telecom Satelit SRL Moldova Nouă pentru TVB din Oravița
Probleme cu electricitatea, într-o zonă aflată în construcție.
Vot - unanimitate

V. Retragere licență audiovizuală.
Radio Star Sebeș - licență emisie ANCOM retrasă - în 9 ianuarie 2017 - societate în faliment. Redacția cere prin memoriu să participe la concurs după scoaterea la concurs. Patronul nu a plărit furnizori de apă minerală, a spus Jucan. A afectat audiovizualul cu altă afacere. Mai e Radio Orion la Sebeș.
VOT - unanimitate.

VI. Decizii de autorizare
La Bistrița somație pentru depășirea termenului - vot unanimitate.
Vot în bloc - unanimitate.
La Botoșani Somax TV - rețele de comunicații - acordare decizie - Vot Unanimitate
Câmpulung - Cinemaraton aparține DCS - acordare decizie - vot unanimitate.

VII. Diverse.
Ieri CNA a primit solicitare de la resurse umane concurs pentru post vacant de îngrijitor.
Vot unanimitate.

Comunicat de presă
15.02.2017

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să aplice câte o somație publică societăților:

- Alamo Impex 97 SRL Târgu Mureș (Radio Gaga REGHIN), pentru nerespectarea dispozițiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)” ;

- Telekom România Communications SA București și S.C. Banat Telecom Satelit Moldova Nouă, deoarece nu au ținut cont de prevederile art. 12 alin. (3) din Decizia CNA nr. 277/2013 privind procedura de acordare, de modificare, de prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală, cu excepţia celor pentru difuzare în sistem digital terestru, precum şi condiţiile privind difuzarea de programe locale, retransmiterea sau preluarea de programe ale altor radiodifuzori [„În situaţii justificate, titularul unei licenţe audiovizuale poate solicita prelungirea termenului de 12 luni prevăzut la art. 57 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului, în condiţiile prevăzute în acelaşi articol. Cererea de prelungire va fi însoţită de documente care să susţină solicitarea şi trebuie transmisă în termenul prevăzut la alin. (2) lit. b).”];

- Radio Guerrilla SRL (Radio Guerrilla Bistrița), pentru încălcarea dispozițiilor art. 12 alin. (2) lit. a) din Decizia CNA nr. 277/2013, conform căruia „Titularul licenţei audiovizuale are obligaţia să solicite CNA eliberarea/modificarea deciziei de autorizare, conform formularului-tip prevăzut în anexa nr. 1, în următoarele condiţii: a) în termen de maximum 60 de zile de la obţinerea autorizaţiei tehnice de funcţionare acordate de ANCOM, în cazul difuzării pe cale radioelectrică terestră”].

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL