×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 17.01.2017 11:23:39

Ședința CNA de marți, 17 ianuarie 2017



/ În curs de actualizare / Ședința se desfășoară sub conducerea Dorinei Rusu, cu participarea membrilor Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Valentin Jucan.

I. Bugetul C.N.A. pe anul 2017
În cursul discuțiilor o parte din membrii CNA au susținut oprirea finanțării pentru proiectul de monitorizarea limbii române desfășurat în colaborare cu institutul de lingvistică Iorgu Iordan.
Valentin Jucan a cerut stabilirea unor priorități ale CNA pe 2017. Linii de acțiune. De exemplu pe limbaj, protecția minorilor. Într-o săptămână. Pe partea de conținut. Comunicate radiodifuzorilor. Modificarea legii. De exemplu taxe birocratice care să se întoarcă apoi la radiodifuzori.

II. Modificări licențe audiovizuale:
1. S.C. TRAINING & CONSULTING GROUP SRL pentru Nest TV Channel din Suceava - modificarea structurii şi a denumirii serviciului de programe
70 la 80% pp. informare 24 la 42% renuntă educative 9 și scade culturale la 43%. Mai multe reluări față de grila aprobată în februarie 2015.
Schimbă denumirea în Nest TV Channel Nord-Est.
In ultimul an am reușit o dezvoltare firească însă nu grăbită, extindere arie de acoperire, calitate. Singura televiziune la UPC în sistem digital, schimbarea vine la cererea telespectatorilor, a spus printre altele reprezentantul televiziunii. Nu acoperă 100% județul mai sunt operatori de cablu cu care trebuie semnate contracte. Televiziunea este nouă, emite de un an. Fără plângeri electorale.

2. S.C. PRIORITAR TV SRL Cudalbi, jud. Galaţi pentru Prioritar TV din Cudalbi, jud. Galaţi - renunţarea la realizarea şi difuzarea programului local şi la fundalul sonor pentru videotext
Avea 100 de minute pe săptămână program propriu, în rest videotext cu fundal sonor, solicită exclusiv videotext cu informări locale generale, anunțuri și mică publicitate fără fundal sonor.
Tufeanu a susținut că în 2017 nu este nevoie de astfel de programe de videotext pe care CNA le numește televiziuni.

3. S.C. NORTEL SAT SRL Tg. Jiu pentru N-Sat TV din Tg. Jiu - modificarea sediului social al societăţii, a formatului de principiu şi a structurii serviciului de programe (cu reautorizare la DCD)
Fără notificarea prealabilă, s-a mutat într-un sediu nou, la 10 ianuarie DA aprobată, schimbă formatul din generalist în muzical, 12 la 5% programe informative, culturale 1,4 la 0% în noua grilă. Grila din aprilie 2016. Emisiuni muzicale populare devin majoritare în grilă.
Reprezentanta televiziunii a spus că a notificat întreruperea și mutarea emisiei, dar nu au depus dosarul. Sediul anterior a avut probleme, aparatură 380V la parter. S-a ars aparatură din cauza șocurilor de tensiune, cel mai scump calculator. Printre mici și pateuri în Piața Mare. Era barter pe publicitate pentru proprietar ne judecăm cu ei, ne-am mutat find în conflict. Contract abuziv. Acum la stațiunea pomicolă din marginea orașului, cu 10% din chiria veche, spațiu mai bun, avem și firmă de producție audio AV Production Group. Nu suntem pe RDS pentru că nu ne-am permis taxa pe care o cer, suntem pe Akta și Nextgen, toată lumea stă la țară pe N-Sat. Ne judecăm cu asociațiile de drepturile de autor deoarece plătim caselor de producție prin publicitate. O treime din publicitate este astfel de publicitate pe barter. Primim licență de difuzare. Asociațiile drepturilor de autor, legea dreptului de autor prevede că trebuie să cer licență de la autor și casele de producție, dacă nu atunci trebuie să ne licențieze asociațiile drepturilor de autor. Sunt 7 asociații care cer bani. Mă judec săptămâna aceasta cu două asociații la București.
Jucan a spus că modul în care funcționează colectarea drepturilor de autor nu este corect.

III. Retrageri licențe audiovizuale
System Sat - videotext - Valea Seacă
Fresh SRL - Fresh TV Copșa Mică - videotext.

IV. Avize de retransmisie (eliberări, modificări, retrageri)
Eliberări noi - 3 societăți 5 localități
Modificări - 6 societăți 10 avize
Retrageri - 1 solicitare - System Sat - Valea Seacă.

V. Rapoarte ale Direcției Monitorizare - emisiuni difuzate în campania electorală - 41 de reclamații - reportat și 3 reclamații noi referitoare la posturile Antena 3, România TV și Realitatea TV.

VI. Adresele nr.10766 și nr.10767/09.12.2016 de la S.C. Altex România SRL - Plângeri prealabile împotriva Deciziilor C.N.A. nr.365/09.06.2016, respectiv nr.367/10.06.2017 - cu pdv ale Serviciului Juridic
Tufeanu a spus că CNA își bate joc de propria instituție. Prețurile din online sunt și prețurile din magazin. Am constatat în ședința publică când am sancționat că patru din cinci produse aveau prețuri mai mari deși erau la reducere.
Chiar dacă există procedura prealabilă în baza unor date noi putem anula decizia emisă, a spus Jucan. Nu trebuie să ne supărăm că suntem dați în judecată. Spotul cel mai mic preț din România, Herjeu a găsit fier de călcat mai ieftin ca la Altex.
Sunt peste 29.000 de produse, raportarea la câteva produse nu e relevantă, a spus reprezentanta Altex în fața CNA.
Popescu a spus în concluzie că procedura va merge înainte, pe trecut nu putem schimba. Vom vedea în justiție.

VII. Adresa nr.10163/03.11.2016 de la S.C. Carpathian Springs SA - plângere prealabilă - cu pdv al SJR.

VIII. Prezentarea rapoartelor de monitorizare pe limba română realizate de Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan - ora 14.00
Au fost monitorizate emisiunile informative.

IX. Diverse.


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL