×

Programe TV -- Data și ora publicării: 18.10.2016 13:53:22

NEPTUN TV-PRELUNGIRE LICENȚĂ-EȘEC (CONȚINE UPDATE) / Neptun TV a rămas fără licența audiovizuală, a primit o licență nouă dar are încă emisia oprită



București (MEDIA EXPRES) / 18 oct 2016 / Televiziunea generalistă cu difuzare națională Neptun TV operată de compania SOTI CABLE NEPTUN SRL din Constanţa a rămas fără licență audiovizuală, apoi a primit o licență nouă pentru același format dar nu poate relua emisia întreruptă la 2 octombrie, după expirarea licenței, ca urmare a votului CNA din ședința din 18 octombrie. (PRIMUL PARAGRAF AL ȘTIRII A FOST MODIFICAT ȘI UPDATE INTTRODUS LA FINAL)

Au votat "pentru" prelungirea licenței Florin Gabrea, Valentin Jucan, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea și "împotrviă" Monica Gubernat, Garbiel Tufeanu și Radu Herjeu. Pentru prelungirea licenței erau necesare șase voturi "pentru".

Administratorul judiciar al Neptun TV, Av. Diana Rădulescu de la ARTEMIS LEGAL INSOLVENCY SPRL, a susținut în fața CNA că legea audiovizualului "discriminează radiodifuzorul aflat în procedura de insolvență în perioada de observație, pentru că în această perioadă nu se poate scoate un plan de reorganizare consfințit de instanță, deoarece este ilegal".

"Trebuie să existe măcar o prelungire provizorie pentru astfel de cazuri", a mai spus administratorul judiciar al Neptun TV.

Licența Neptun TV a expirat la 2 octombrie iar planul de reorganizare a fost aprobat de instanță la 3 octombrie.

Directorul executiv al televiziunii Dan Dumitru, prezent în fața CNA, a spus că Neptun TV emite din anul 1992, și că în acest caz legea audiovizualului "trebuie interpretată în spirit, dar televiziunea va muri dacă intră în contencios administrativ după un posibil vot negativ al CNA".

Valentin Jucan a spus printre altele că CNA trebuie să țină cont că nu li se datorează lor situația, dacă nu mai au licență nu mai pot recupera prejudiciul. DNA nu o să mai poată recupera prejudiciul, este un amestec de neconcordanțe și aplicarea incorectă a legii insolvenței unei societăți din audiovizual. În curând vom avea un post de radio și nu va mai putea să facă cerere de liceță nouă pe hol, pentru că se acordă prin concurs. Putem să prelungim licența. În momentul în care solicită, azi, au toate documentele solicitate. Aprobarea judecătorului este cerută de CNA la dosar printr-o interpretare proprie".

"Radiodifuzorii n-ar trebui tratați ca fabricile", a spus printre altele și Herjeu propnând totodată ca televiziunea să solicite o nouă licență care va fi cel mai probabil aprobată.

Adminsitratorul judiciar al televiziunii a spus că o licență nouă pune televiziunea în încurcătură, deoarece poate pierde distribuția prin cablu și locul din must-carry. De asemenea, emisia trebuie să se reia până pe 20 octombrie, altfel peste 100 de angajați nu își vor mai primi salariile deoarece clienții de publicitate au somat compania cu rezilierea contractelor.

Dorina Rusu a spus că CNA are toate actele și poate aproba licența. "Este excesiv din partea CNA să nu le aprobe, o să voteze pentru". Opinia sa a fost de asemenea susținută de Radu Călin Cristea "Trebuie tranșat. Au ieșit din termen. Propun somație pentru depășire și subrscriu la ce a spus Dorina Rusu. Le-aș da, cu un nod în gât, nota șase".

În cadrul ședinței administratorul judiciar al Neptun TV a explicat că televiziunea se află în insolvență la intervenția DNA care cere recuperarea unui prejudiciu într-un dosar de corupție împotriva unora dintre acționarii societății și a ANAF, pentru recuperarea unor datorii la bugetul statului.

Potrivit site-ului CNA, acționarii Neptun TV sunt Strutinsky Sorin Gabriel – asociat principal – 50%, Conpress Holding SRL – 25%, Cârciog Mihail Gheorghe – 12,5%, Ring Star SRL (asociat unic Moga Răzvan Adrian) – 10% şi Mereuţă Valeriu – 2,5%. Asociaţii Conpress Hsolding SRL: Ciocoiu Sanda – 48%, Cârciog Mihail Gheorghe – 28%, Strutinsky Sorin Gabriel – 24%.

(UPDATE)
Înainte de închiderea ședinței CNA din 18 octombrie Radu Herjeu a propus adăugarea pe ordinea de zi a unui punct "Solicitare licență audiovizuală pentru Neptun TV" pe care CNA a aprobat-o în unanimitate. Emisia Neptun TV în aceeași parametri de televiziune generalistă națională și cu aceeași grilă de programe se va putea relua după obținerea deciziei de autorizare condiționată de inspecția CNA și aprobarea în ședință publică, probabil joi, 20 octombrie.
(SFÂRȘIT UPDATE)

(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL