×

Revista presei -- Data și ora publicării: 19.09.2016 13:02:09

REVISTA PRESEI / 19 sep 2016 /



TV...SATELIT...CABLU....PUBLICITATE...

Comedy Central grilă nouă, cu conținut pentru România. Grupul Sector 7 va face teatru de păpuși „Morr toți dușmanii”. Cel mai nou sezon South Park
Locurile unde a filmat Discovery istoria Harley-Davisdon în România: Uzinele Filaret, velodromul Dinamo și au reconstituit un orășel american
Premiile Emmy: „Urzeala Tronurilor“, din nou cel mai bun serial dramatic. Serialul despre OJ Simpson a câştigat trei premii
CNA aprobă un nou mesaj de avertizare TV: "Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el"
Postul de televiziune HBO a dominat gala Primetime Emmy Awards 2016
„Westworld“, un nou serial original HBO, cu Anthony Hopkins şi Ed Harris în distribuţie, are premiera pe 3 octombrie
Ultima rămășiță a ordonanței anti-rebate, care a afectat agențiile de media, este la un pas să dispară
Mimi Brănescu și „Aspirina” au părăsit serialul care i-a îmbogăţit cu 320.000 €
„Dosarele DNA “ revin la Prima TV cu un caz incredibil: cum să furi un munte
Adelin Petrişor, „scos“ dintr-o campanie TVR de Claudiu Lucaci pe motiv că este prea promovat: „Orgoliile şi ratingul (mic) sunt invers proporţionale“
„Vocea României“ s-a impus din nou în faţa „X Factor“: câţi români s-au uitat la Pro TV şi Antena 1
AUDIENȚE. Te cunosc de undeva, primul loc pe național și la orașe
Antena 3 a omis concurentul România TV când a dat audiențele în direct
Radio România va organiza conferinţa Public Broadcasters International 2017, care reuneşte preşedinţi ai serviciilor publice de media
Mimi Branescu si Mirela Oprisor s-au retras din productia serialului "Las Fierbinti", difuzat de Pro TV

IT...ONLINE...MOBILE...
Când se lansează „The Grand Tour“, emisiunea prezentată de fosta echipă „Top Gear“ la Amazon
Topul perdanţilor de pe piaţa locală de IT&C din 2015. Domină operatorii de telecom şi retailerii online
UPDATE Orange, Vodafone si Telekom au anuntat preturile pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus
Dosarul "Microsoft” ar putea fi soluționat definitiv de instanța supremă în 3 octombrie
Lovitură după Brexit: Microsoft închide biroul Skype din Londra, 400 de angajați vor fi concediați
Internele anulează licitația pentru telefonie mobilă de 6,5 milioane euro, pentru abateri grave de la legislație
Ministerul Transporturilor a cumpărat 360 de computere, argumentând că aparatele vechi erau depășite
LG Electronics Ungaria va prelua subsidiara grupului sud-coreean din România, un business de 100 milioane dolari
Peste 200.000 de clienți au vizitat Apple Shop de la inaugurarea din Crângași, cei mai mulți în noiembrie și decembrie. Ce produse au fost cumpărate

CINEMA...
Andy Garcia îl va juca pe Brâncuşi în filmul „The Sculptor“


TV...SATELIT...CABLU....PUBLICITATE...
Comedy Central grilă nouă, cu conținut pentru România. Grupul Sector 7 va face teatru de păpuși „Morr toți dușmanii”. Cel mai nou sezon South Park

SCHIMBĂRI la postul Comedy Central, care din 20 septembrie își lansează grila special pentru România. Seriale noi de comedie, două producții realizate în România și voice-over un actor român, se numără printre noutățile postului.
Reînnoirea canalului Comedy Central vine la pachet cu două seriale produse în România. Al doilea sezon al "Comedy Club", care include zece noi episoade, va fi difuzat în această toamnă, iar un alt sezon va putea fi văzut în primăvara anului 2017.
În seria de stand-up vor apărea ca și până acum: Alexandru Mocanu, Radu Bucălaie, Toni Andrei, Cătălin Bordea, Nelu Cortea, Toma Alexandru, Cosmin Natanticu, Micutzu, Andrei Ciobanu, Viorel Dragu, Dan Badea, Raul Gheba, Sergiu Floroaia, Teo și Costel Bojog.
Postul pregătește și un serial de teatru cu păpuși, "Morr toți dușmanii", cu episoade de două minute, realizate de trupa de comedie Sector 7, ce va fi difuzat de câteva ori pe zi, în timpul pauzelor dintre programe.
http://www.paginademedia.ro/2016/09/comedy-central-isi-relanseaza-grila-avand-continut-pentru-romania-grupul-sector-7-va-face-teatru-de-papusi-morr-toti-dusmanii

Locurile unde a filmat Discovery istoria Harley-Davisdon în România: Uzinele Filaret, velodromul Dinamo și au reconstituit un orășel american

Velodromul Dinamo, Moara Vlăsiei, Uzinele Filaret, Palatul Bragadiru, Odeonul sau Facultatea de Medicină sunt câteva dintre locurile în care a fost filmată miniseria Harley and The Davidsons, una dintre cele mai scumpe producții Discovery. Aproape toată seria, care spune povestea faimoasei mărci Harleley-Davidson a fost filmată în România primăvara acestui an cu studiourile Castel Film.
Partea de oraș, prezentată în film, a fost construită pe platourile Castel Films. Este o replică a unui orășel din statul Wisconsin.
Cristian Bostănescu, producătorul Castel Film, despre locurile în care s-a filmate seria: „Partea de curse s-a filmat în trei locații majore. Una a fost în Balta Doamnei, unde am organizat două sau trei curse diferite. Am filmat acolo peste o lună. Mihai Bravu a fost cealaltă mare locație, cu aceea am și închis programul. Și a treia a fost la Dinamo, unde a fost cursa cea mai impresionantă.
Ca decoruri și ca interioare au fost studiourile, fabrica Filaret, unde am filmat aproape tot episodul doi, acolo practic am construit fabrica Harley- Davidosn și pe lângă acestea, au mai fost mici locații: Palatul Bragadiru, Teatrul Odeon, Facultatea de Medicină, Palatul Snagov.”
Producția a debutat deja în România, cu primul episod, pe 11 septembrie, iar următoarele două episoade sunt programate pentru următoarele două duminic, 18 septembrie și 25 septembrie.
Harley and The Davidsons, o serie de ficțiune inspirată din viața celor doi fondatori ai faimoasei mărci de motociclete Harley - Davidson, va debuta în septembrie la postul Discovery.
Serialul îi are în rolurile principale pe Michiel Huisman (actor in „Urzeala tronurilor”), Robert Aramayo (actor in sezonul sase din „Urzeala tronurilor”) și Bug Hall (a avut roluri in seriale precum „CSI” sau „Minti criminale”).
http://www.paginademedia.ro/2016/09/foto-unde-s-a-filmat-harley-and-the-davidsons-in-romania-uzinele-filaret-velodromul-dinamo-si-au-reconstituit-un-orasel-american

Premiile Emmy: „Urzeala Tronurilor“, din nou cel mai bun serial dramatic. Serialul despre OJ Simpson a câştigat trei premii

Luni dimineaţă a avut loc a 68-a ediţie de decernare a prestigioaselor premii Primetime Emmy, destinate programelor de televiziune difuzate la ore de vârf în Statele Unite. Pentru al doilea an la rând, serialul fantasy „Urzeala Tronurilor” a luat premiul pentru cel mai bun serial dramatic, în timp „The People v. OJ Simpson”, despre controversatele crime comise de fostul jucător de fotbal american, a primit alte trei distincţii.
Calitatea producţiilor HBO a fost cea mai apreciată de către membrii Academiei de Televiziune din Statele Unite, reţeaua de televiziune americană câştigând trei din cele şapte premii destinate programelor de televiziune. În afară de „Urzeala Tronurilor”, reţeaua de televiziune americană a primit şi premiul pentru cel mai bun serial de comedie, acordat satirei politice „Veep”, cât şi cel pentru cel mai bun talk-show, pentru emisiunea de comentarii politice, „Last Week Tonight with John Oliver”.
„The People v O.J. Simpson: American Crime Story”, produs de FX, a luat premiu pentru cea mai bună serie produsă în număr limitat.
http://adevarul.ro/entertainment/tv/premiile-emmy-urzeala-tronurilor-nou-mai-bun-serial-dramatic-serialul-despre-oj-simpson-castigat-trei-premii-1_57df5b8f5ab6550cb8c85860/index.html

CNA aprobă un nou mesaj de avertizare TV: "Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el"

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat miercuri propunerea de introducere a unui nou mesaj de avertizare (din categoria "Pentru o viaţă sănătoasă"), privind importanţa timpului de calitate părinte-copil, în Proiectul de modificare a Codului CNA, la iniţiativa radioului Itsy Bitsy FM.
CNA a organizat miercuri, 14 septembrie, o şedinţă extraordinară (în mod obişnuit membrii ai CNA se reunesc marţea şi joia) pentru a discuta propunerile de modificare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual (Codul CNA).
Proiectul de modificarea/ completare a Codului a fost votat şi va fi publicat pe site-ul instituţiei, cel mai probabil, luni (19 septembrie), urmând să intre timp de o lună în dezbatere publică. În acest timp cei interesaţi (radiodifuzorii sau alte organizaţii/ societăţi) pot trimite Consiliului observaţii şi recomandări privind textul.
Una dintre cele mai importante modificări este interzicerea apariţiei copiilor în reclamele la produsele alimentare, spre protecţia acestora (şi pentru a evita manipularea telespectatorilor minori), dar afectând astfel industria de advertising (urmând, probabil, ca reprezentanţii agenţiilor de publicitate să depună amendamente la acest Proiect de modificare a legislaţie audiovizuale – Codul CNA).
http://www.mediafax.ro/cultura-media/cna-aproba-un-nou-mesaj-de-avertizare-tv-pentru-sanatatea-emotionala-a-copilului-dumneavoastra-petreceti-cat-mai-mult-timp-cu-el-15715088

Postul de televiziune HBO a dominat gala Primetime Emmy Awards 2016

HBO a dominat încă o dată gala Primetime Emmy Awards, organizată duminică seară, la Los Angeles, unde serialele ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” şi ”Veep”, produse de acest post premium de televiziune prin cablu, au câştigat principalele trofee puse în jos, spulberând concurenţa,reprezentată de producţiile TV realizate de mai multe platforme de streaming cu bugete impresionante, informează Reuters.
http://www.news.ro/entertainment/postul-de-televiziune-hbo-a-dominat-gala-primetime-emmy-awards-2016-1922412919002016091115570947

„Westworld“, un nou serial original HBO, cu Anthony Hopkins şi Ed Harris în distribuţie, are premiera pe 3 octombrie

„Westworld“, noul serial original produs de Home Box Office (HBO), cu actorii Anthony Hopkins şi Ed Harris în distribuţie, are premiera pe 3 octombrie, de la ora 20:00, pe HBO şi HBO GO, arată News.ro.
„Serialul «Westworld» este o odisee întunecată despre începutul conştiinţei artificiale şi evoluţia păcatului care explorează o lume în care fiecare poftă umană, fie ea nobilă sau depravată, poate fi satisfăcută“, au transmis reprezentanţii HBO.
Serialul, al cărui prim sezon are zece episoade, este un serial dramatic în care, într-un parc de distracţii futurist, denumit „Westworld“, mai mulţi androizi „gazdă“ deviază de la scenariile programatorilor lor şi încep să dezvolte un comportament haotic.
http://adevarul.ro/entertainment/tv/westworld-nou-serial-original-hbo-anthony-hopkins-ed-harris-distributie-premiera-3-octombrie-1_57deaff35ab6550cb8c4f639/index.html

Ultima rămășiță a ordonanței anti-rebate, care a afectat agențiile de media, este la un pas să dispară

Ultima rămășiță a ordonanței anti-rebate promovată de Guvernul Ponta într-un weekend din urmă cu 3 ani, fără să fie prezentată anterior în dezbatere sau anunțată public ca fiind aprobată, care a afectat bugetele agențiilor de media, este la un pas să fie eliminată din legislație, mai având nevoie de un ultim vot al parlamentarilor. Astfel, relația dintre părți va reveni la practica anterioară.
Argumentul este că, în pofida "bunelor intenții" ale ordonanței, efectul nu a fost cel scontat, iar profiturile celor mai importante agenții de media s-au contractat semnificativ, având ca efect reducerea contribuțiilor la buget.
Actul normativ al Guvernului Ponta, promovat sub forma unei ordonanțe de urgență cu justificarea că este nevoie de o inițiativă pentru a dezvolta piața audiovizuală din România, prin încurajarea producției locale de televiziune și a investițiilor în programe locale, și a combate "corupția manifestată la nivelul achiziției de spațiu publicitar media", scotea în afara legii rebate-ul, practic banii care se întorceau, în baza unui contract, de la televiziuni la agențiile de publicitate. Conform sistemului, o sumă din întreaga valoare aferentă publicității era restituită de un post TV agenției de publicitate.
Ordonanța de urgență modifica Legea audiovizualului, stabilind că orice achiziționare de spațiu publicitar televizat nu poate fi efectuată de un intermediar decât în numele și pe seama beneficiarului final al publicității televizate, că orice oferte de preț prezentate de intermediari beneficiarilor finali ai publicității televizate vor fi obligatoriu confirmate în prealabil în scris cu radiodifuzorul și că obiectul achiziționării va fi plătit direct de beneficiarul final către radiodifuzor, intermediarii neputând să primească o altă plată sau contraprestație.
http://www.profit.ro/must-read/ultima-ramasita-a-ordonantei-anti-rebate-care-a-afectat-agentiile-de-media-este-la-un-pas-sa-dispara-15570217

Mimi Brănescu și „Aspirina” au părăsit serialul care i-a îmbogăţit cu 320.000 €

Cel de-al 10-lea sezon “Las Fierbinţi” a debutat pe 15 septembrie la PRO TV şi a adus cu el o veste-bombă: creierul producţiei, scenaristul Mimi Brănescu, şi-a dat demisia după 5 ani de muncă titanică. Odată cu el a plecat şi soţia sa, Mirela Oprişor, interpreta Aspirinei. Click! îţi prezintă toate reacţiile celor implicaţi, dar şi cine sunt noii scenarişti.
Cel mai urmărit serial al momentului, cu audienţe medii de două milioane de telespectatori pe ediţie, suferă modificări pe care Click! le-a anunţat încă din luna martie a acestui an. Scenaristul Mimi Brănescu (42 de ani) s-a retras din echipă, iar odată cu el a plecat şi soţia lui, actriţa Mirela Oprişor (43 de ani), cea care o juca pe Aspirina. „A fost un travaliu extraordinar. În ultimii ani, chiar şi vacanţele nu prea erau vacanţe. Mă gândeam ce voi scrie în sezonul următor. Am decis să mă opresc înainte ca plăcerea să devină o caznă. M-am oprit cu scenariile la sfârşitul sezonului nouă. Nu fost nici o ceartă, nici o supărare», a povestit Mimi Brănescu pentru paginademedia.ro. El a mai spus că deocamdată nu are alte proiecte în tv şi că se axează pe familie şi teatru. Ştirea a devenit oficială şi pe pagina de Facebook a lui Mimi Brănescu. „Munca mea la proiectul «Las Fierbinţi» s-a încheiat. Mulţumesc celor care au fost alături de mine. Au fost cinci ani grei, de care sunt mândru. Ţin să menţionez că a fost alegerea mea să mă opresc. Baftă în continuare întregii echipe!”, a scris acesta. Mimi Brănescu şi-a adus contribuţia la serial încă de la înfiinţare, 1 martie 2012, iar până la despărţire şi-a pus amprenta pe 128 de episoade. Ţinând cont că pentru un episod încasa 2.500 de euro, după cum însuşi a declarat, Brănescu a adus în familie, în 5 ani de la “Las Fierbinţi”, nu mai puţin de 320.000 de euro. Asta fără să punem la socoteală onorariul soţiei, Mirela Oprişor, care a avut însă apariţii episodice, nu constante. “3.000 de euro am zis, pe un episod. Omul ne-a zis: «nu pot să vă dau 3.000, e mult, dar vă dau 2.500»», a povestit scenaristul pentru paginademedia.ro. Sezonul al 10-lea a început, evident, fără cei doi soţi pe generic, iar scenariul e semnat acum de: Iulian Postelnicu, Dan Panaet şi actorii Adrian Văncică (Celentano) şi Mihai Bobonete (Bobiţă).
http://www.click.ro/vedete/romanesti/mimi-branescu-si-aspirina-au-parasit-serialul-care-i-imbogatit-cu-320000-eu

„Dosarele DNA “ revin la Prima TV cu un caz incredibil: cum să furi un munte

Luni revine, începând cu ora 21:30, în grila Prima TV, emisiunea „Dosarele DNA“, prezentată de Marius Saizu. Primul caz de corupţie: munţii noştri aur poartă, noi îi vindem la bucată.
Marius Saizu şi echipa emisiunii „Dosarele DNA“ vă spun, luni, de la ora 21:30, tot ce trebuie să ştiţi despre unul dintre cele mai incredibile furturi posibile: un munte. Inculpaţii, sub pretextul că au semnat ca primarul, au atribuit ilegal un munte din judeţul Vâlcea.
http://adevarul.ro/entertainment/tv/dosarele-dna-revin-tv-caz-incredibil-furi-munte-video-1_57de5ea45ab6550cb8c327e7/index.html

Adelin Petrişor, „scos“ dintr-o campanie TVR de Claudiu Lucaci pe motiv că este prea promovat: „Orgoliile şi ratingul (mic) sunt invers proporţionale“

Adelin Petrişor (41 de ani) scrie pe blogul personal despre „orgoliile din TVR“ care au dus la nedifuzarea unui material în care era intervievat, pe motiv că este mult prea promovat.
În textul intitulat „Despre orgoliile din TVR, uşor amuzat“, Adelin Petrişor povesteşte o întâmplare recentă în care a fost implicat. Jurnalistul spune că ar fi trebuit să apară într-un interviu pentru campania „TVR 60“, în care să vorbească despre războaiele din care a transmis pentru Televiziunea Publică, printre altele, doar că şeful Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, a intervenit pe lângă producătorul campaniei şi pe lângă şeful acestuia pentru a-i convinge să scoată interviul cu pe Petrişor pe motiv că „trebuie să mai fie promovaţi şi alţii“. Mai jos, textul lui Adelin Petrişor, care poate să fie citit şi pe blogul personal al acestuia.
TVR a transmit un punct de vedere oficial cu privire la dezvăluirile făcute de Adelin Petrişor. În continuare, punctul de vedere integraltransmis de Televiziunea Publică.
Referitor la situaţia pe care colegul nostru, Adelin Petrişor, a semnalat-o pe blogul personal, vă informăm că, având în vedere informaţiile din acest moment, considerăm că jurnalistul Adelin Petrişor şi producătoarea emisiunii, Cristina Ţilică, ar fi trebuit să informeze superiorii celor despre care consideră că i-au oprit să îşi desfăşoare activitatea.
Dorim ca TVR şi cei din conducerea televiziunii să funcţioneze de bună credinţă şi cu profesionalism, nu de frica presei sau a blogurilor.
„Nu cred că în ultimul an de zile, de când mă aflu la conducerea instituţiei, cineva a fost oprit să se exprime sau să aducă anumiţi invitaţi“, a precizat Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR. „Regret că nu învăţăm că de 26 de ani, pe lângă distrugerea provocată de factorul economic, TVR este distrusă şi de fiecare zvon, vorbă urâtă, acuză, minciună etc. Poate că Adelin are dreptate – vom verifica. Noi putem să rezolvăm probleme. Înainte să le… externalizăm. Să nu se creadă că cer cuiva să ascundă situaţii. Dimpotrivă. Cer doar să schimbăm lucrurile. Şi, cu această ocazie, am decis să avem şi noi un «star manager», ceea ce TVR nu a avut niciodată. Când ai un plan de carieră cu vedetele tale, nu se mai discută subiectiv. Cred că fiecare întâmplare de acest gen trebuie să lase în urmă o decizie de schimbare, aşa încât să nu mai apară aceleaşi probleme. În acelaşi timp, dacă cineva a luat decizii incorecte sau nemotivate, acestea se vor corecta sau revizui“, a mai adăugat PDG al TVR.
http://adevarul.ro/entertainment/tv/adelin-petrisor-scos-dintr-o-campanie-tvr-claudiu-lucaci-motiv-promovat-orgoliile-ratingul-mic-invers-proportionale-1_57dd255d5ab6550cb8bc6813/index.html

„Vocea României“ s-a impus din nou în faţa „X Factor“: câţi români s-au uitat la Pro TV şi Antena 1

Cea de-a doua confruntare dintre „Vocea României“ şi „X Factor“ a fost câştigată de show-ul de la Pro TV, dar producţia Antenei 1 nu a fost la mare distanţă. Show-ul de pe Pro TV a fost pe prima poziţie pe toate targeturile, cu sute de mii de persoane avans, dar diferenţa faţa de Antena 1 a fost ceva mai mică decât la prima confruntare a celor două talent-show-uri.
La nivel naţional, „Vocea României“ a înregistrat 1,5 milioane de telespectatori pe minut, cu jumătate de milion de români mai mult decât „X Factor“, care a avut puţin peste un milion de telespectatori, arată paginademedia.ro. Locul trei pentru Kanal D, cu 957.000 de telespectatori. La prima confruntare, pe 9 septembrie, Pro TV avea 1,6 milioane, un plus de 600.000 de telespectatori faţă de emisiunea jurizată de Horia Brenciu, Delia, Ştefan Bănică şi Carla's Dream, notează aceeaşi sursă citată.
La nivel urban, aproximativ 900.000 de telespectatori s-au uitat la „Vocea României“, în timp ce la Antena 1 s-au uitat 607.000 de telespectatori. Kanal D a ocupat tot locul trei cu 491.000 de telespectatori. La prima confruntare, show-ul jurizat de Marius Moga, Smiley, Loredana şi Tudor Chirilă ţinea în faţa micilor ecrane aproape un milion de persoane de la oraşe, cifră de două ori mai mare decât audienţa X-Factor.
http://adevarul.ro/entertainment/tv/vocea-romaniei-s-a-impus-nou-fata-x-factor-romani-s-au-uitat-pro-tv-antena-1-1_57dd17d25ab6550cb8bc0d04/index.html

AUDIENȚE. Te cunosc de undeva, primul loc pe național și la orașe

AUDIENȚE. A doua ediție din acest sezon Te cunosc de undeva a plasat Antena 1 pe primul loc la nivel național și la orașe. Pe publicul comercial, show-ul a fost interval pe poziția a doua.
Pe toate cele trei targeturi, cifrele emisiunii de pe Antena 1, ajunsă la al zecelea sezon, au fost ușor ediția de debut de săptămâna trecută. Programul a început la 20.00 și s-a terminat aproape de 23.30.
NAȚIONAL. La nivelul întregii țări, aproape 1,2 milioane de români s-au uitat la emisiunea de pe Antena 1. Pe locul următor, în intervalul 20.00-23.20, a fost Pro TV, la mai puțin de 20.00 de telespectatori în urmă.
URBAN. Aproape 700.000 de telespectatori la orașe pentru showul de pe Antena 1, cu câteva zeci de mii peste săptămâna trecută. Pe intervalul show-ului, Antena 1 a avut 100.000 de telespectatori în fața Pro TV.
COMERCIAL. Un plus de aproape 50.000 de telespectatori pentru Antena 1 pe targetul comercial, în comparație cu săptămâna trecută. Show-ul a fost pe locul doi pe pubolicul 18-49 de ani, însă diferența dintre Pro TV și Antena 1 a fost ceva mai mică decât săptămâna trecută.
http://www.paginademedia.ro/2016/09/audiente-te-cunosc-de-undeva-primul-loc-pe-national-si-la-orase

Antena 3 a omis concurentul România TV când a dat audiențele în direct

Sinteza zilei a prezentat joi seara pe post o nișă de știri cu patru stații, fără unul dintre jucători. La sfârșitul emisiunii, când Mihai Gâdea a dat audiențele din ziua precedentă, pe grafic erau Antena 3, Digi 24, Realitatea TV și B1 TV.
Din imagini lipsea însă al cincilea canal de știri, România TV. Topul dat de Sinteza zilei: Antena 3, Digi 24, Realitatea TV, B1 TV. Postul de știri al Intact avea 4 puncte de rating și 10,9 cotă de piață.
România TV nu era în graficul de pe post. Din informațiile Paginademedia.ro, în ziua și pe intervalul pentru care erau publicate datele, România TV era pe locul doi, între Antena 3 și Digi 24.
http://www.paginademedia.ro/2016/09/antena-3-a-omis-concurentul-romania-tv-cand-a-dat-audientele-in-direct

Radio România va organiza conferinţa Public Broadcasters International 2017, care reuneşte preşedinţi ai serviciilor publice de media

Radio România va organiza conferinţa Public Broadcasters International 2017, după ce preşedintele CBC/Radio Canada, Hubert T. Lacroix a predat ştafeta preşedintelui Radio România, Ovidiu Miculescu, la finalul ediţiei din acest an a evenimentului, care a avut loc la Montreal, în perioada 14 - 16 septembrie.
Astfel, în 2017, preşedinţii celor mai puternice servicii publice de media de pe cinci continente vor decide viitorul industriei de radio şi televiziune la Bucureşti.
http://www.news.ro/cultura-media/radio-romania-va-organiza-conferinta-public-broadcasters-international-2017-care-reuneste-presedinti-ai-serviciilor-publice-de-media-1922402719572016090915570913

Mimi Branescu si Mirela Oprisor s-au retras din productia serialului "Las Fierbinti", difuzat de Pro TV

Mimi Branescu, scenaristul serialului de comedie "Las Fierbinti", difuzat de postul de televiziune Pro TV, si sotia lui, actrita Mirela Oprisor, care a interpretat personajul Aspirina, s-au retras din acest proiect de televiziune, anunta News.ro. Personajul Aspirina nu va mai aparea in serial, iar show-ul va fi scris de o echipa noua de scenaristi.
"Munca mea la proiectul "Las Fierbinti" s-a incheiat. Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au fost alaturi de mine. Au fost cinci ani grei, de care sunt mandru. Tin sa mentionez ca a fost alegerea mea sa ma opresc. Bafta in continuare intregii echipe!", a scris Mimi Branescu pe Facebook.
Surse din Pro TV au confirmat pentru News.ro ca din serial s-a retras si actrita Mirela Oprisor, sotia lui Mimi Branescu.
"Lucreaza deja o echipa de scenaristi care se ocupa de sezonul 10, dar personajul Mirelei nu poate fi inlocuit. Iese din serial. "Las Fierbinti" merge mai departe, ratingul a fost foarte bun", au declarat pentru News.ro surse din Pro TV.
Noua echipa de scenaristi va fi compusa din Mihai Bobonete, Iulian Postelnicu, Adrian Vancica si Dan Panaet.
Serialul "Las Fierbinti" a fost lider de audienta pe toate categoriile de public, joi seara, si a fost urmarit, la nivel national, de aproape 1,5 milioane de telespectatori, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20.00 - 20.59. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, aventurile "fierbintenilor" au fost lider de audienta, cu 9,7 puncte de rating si 31,7% share, in timp ce postul de pe locul doi a inregistrat 3,9 puncte de rating si 12,7% share.
Mimi Branescu a scris scenariul pentru serialul "Las Fierbinti" timp de noua sezoane, iar Mirela Oprisor a interpretat rolul Aspirinei inca din primul sezon al serialului. Ultima ei aparitie in serial a avut loc in ultimul episod al sezonului noua, difuzat de Pro TV in primavara.
http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-21295894-mimi-branescu-mirela-oprisor-retras-din-productia-serialului-las-fierbinti-difuzat-pro.htm

IT...ONLINE...MOBILE...
Când se lansează „The Grand Tour“, emisiunea prezentată de fosta echipă „Top Gear“ la Amazon

Show-ul automobilistic „The Grand Tour“, prezentat de fosta echipă a emisiunii BBC „Top Gear“, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, va fi difuzat pe platforma de streaming Amazon Prime Video în fiecare vineri, începând din 18 noiembrie, au anunţat reprezentanţii Amazon, citaţi de variety.com, notează News.ro.
Primul episod al emisiunii va prezenta un cort gigant care va fi studioul central al show-ului pe întreaga durată a acestuia. Noua emisiune îşi începe „cursa“ în California. Matt Damon şi Charlize Theron se numără printre invitaţii emisiunii în primul sezon, potrivit ziarului „The Sun“.
„Clienţii abia aşteptau să afle când vor putea vedea echipa lor preferată înapoi pe ecran, aşa că suntem foarte bucurpşi să anunţăm data de lansare a unuia dintre cele mai aşteptate show-uri din lume, în anul 2016. Băieţii s-au distrat de minune filmând emisiunea în jurul lumii şi abia aşteptăm ca fanii să o vadă săptămânal, începând din 18 noiembrie, pe Amazon Prime Video“, a spus Jay Marine, vicepreşedinte al Amazon Prime Video EU.
http://adevarul.ro/entertainment/tv/cand-lanseaza-the-grand-tour-emisiunea-prezentata-fosta-echipa-top-gear-amazon-video-1_57de595e5ab6550cb8c30505/index.html

Topul perdanţilor de pe piaţa locală de IT&C din 2015. Domină operatorii de telecom şi retailerii online

Trei companii din grupul de comunicaţii fixe şi mobile Telekom, compania de cablu UPC şi eMAG - cel mai mare magazin online din România au raportat pentru exerciţiul financiar din anul precedent cele mai mari cinci pierderi nete dintre companiile locale de IT&C, arată datele raportate de companii la Ministerul Finanţelor Publice.
Din pierderile de 1,1 mld. lei raportate de cele 20 de firme, aproape o jumătate (462 mil. lei) au fost înregistrate doar de companii din grupul Telekom, respectiv de foştii operatori Cosmote, Romtelecom şi Zapp şi retailerul Germanos, potrivit sursei citate. Pierderile cumulate ale operatorilor din grupul Telekom împreună cu cele ale companiei de cablu UPC ating 692 mil. lei.
În top intră pe lângă UPC şi Telekom, care au în derulare programe semnificative de investiţii în expansiunea reţelelor fixe, şi cel mai mare jucător independent din cablu, Digital Cable Systems, care de asemenea se află în expansiune atât prin achiziţii, cât şi prin dezvoltarea reţelei în noi zone.
http://www.zf.ro/business-hi-tech/topul-perdantilor-de-pe-piata-locala-de-it-c-din-2015-domina-operatorii-de-telecom-si-retailerii-online-15708597

UPDATE Orange, Vodafone si Telekom au anuntat preturile pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus

Operatorii mobili Orange si Telekom au anuntat vineri preturile cu care vor comercializa cele mai avansate iPhone-uri ale Apple. Orange vrea sa castige clienti din alte retele, iar cei care aleg aceasta retea prin portarea numarului primesc iPhone 7 (varianta de 32 GB) la 0 euro, dar impreuna cu un abonament de 42 euro/luna timp de 2 ani, prin programul Buy-Back pentru iPhone. Telekom vinde iPhone 7 (32 GB) si iPhone 7 PLus (32 GB) la 2.399 lei si respectiv 2.000 lei, impreuna cu un abonament de 24,95 euro/luna timp de 2 ani. Vodafone a afisat pe site-ul propriu preturile acestor telefoane.
Orange, cel mai mare operator mobil din tara, a anuntat vineri ca, Incepand cu 16 septembrie, ultimele modele de iPhone, iPhone 7 si iPhone 7 Plus, sunt disponibile la precomanda in magazinele Orange si pe magazinul online www.orange.ro/magazin-online. Acestea pot fi achizitionate incepand de vineri, 23 septembrie.
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-21294601-orange-telekom-anuntat-preturile-pentru-iphone-7-iphone-7-plus.htm


Dosarul "Microsoft” ar putea fi soluționat definitiv de instanța supremă în 3 octombrie

Dosarul "Microsoft” ar putea fi soluționat definitiv în 3 octombrie, Completul de cinci judecători al instanței supreme atenționând avocații să fie pregătiți ca la acel termen să pună concluzii, tot atunci urmând să fie audiat și Gheorghe Ștefan.
La termenul de luni al dosarului "Microsoft”, cei cinci judecători din completul de judecată au admis audierea lui Gheorghe Ștefan, scrie News.ro.
Procurorul DNA a cerut instanței să mențină măsurile preventive în cazul lui Gabriel Sandu, Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gheorghe Ștefan, judecați în dosarul “Microsoft”.
Instanța a stabilit următorul termen în 3 octombrie, când s-ar put ea încheia judecata în dosarul "Microsoft”. Președintele completului de judecată, Ionuț Matei, a atras atenția ca toți avocații să fie pregătiți pentru a putea pune atunci concluzii.
Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu a declarat, la finalul ședinței de judecată, că în dosarul „Microsoft”, Claudiu Florică, care a preluat 150 de milioane de dolari, are impunitate, în timp ce el, care a recuperat 27 de milioane de dolari, merge la pușcărie.
http://www.profit.ro/stiri/politic/dosarul-microsoft-ar-putea-fi-solutionat-definitiv-de-instanta-suprema-in-3-octombrie-15570962

Lovitură după Brexit: Microsoft închide biroul Skype din Londra, 400 de angajați vor fi concediați

Microsoft va închide biroul Skype din Londra, ceea ce va genera concedierea a aproximativ 400 de angajați, analiștii, chestionați de Financial Times, apreciind că mișcarea va afecta eforturile autorităților britanice de a încerca să își prezinte mediul de afaceri ca fiind în continuare unul foarte bun după decizia de ieșire din Uniunea Europeană.
Serviciul online de comunicații Skype a fost cumpărat de Microsoft în 2011 cu 8,5 miliarde de dolari.
Deși Skype era cel mai popular produs pe zona de comunicare video când a fost achiziționat de Microsoft, compania americană se luptă în prezent să rămână relevantă pe o piață pe care a avut-o la îndemână.
http://www.profit.ro/must-read/lovitura-dupa-brexit-microsoft-inchide-biroul-skype-din-londra-400-de-angajati-vor-fi-concediati-15570794

Internele anulează licitația pentru telefonie mobilă de 6,5 milioane euro, pentru abateri grave de la legislație

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anulat, pentru "abateri de la legislație", licitația de cumpărare de servicii de telefonie mobilă (voce și date) și de internet mobil pentru toate unitățile instituției, contractul fiind estimat la 6,46 milioane de euro, fără TVA, pentru perioada ianuarie 2017 - decembrie 2019.
Instituția motivează decizia prin abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire sau face imposibilă încheierea contractului.
“S-au avut în vedere următoarele aspecte: 1. înființarea de unități de achiziții centralizate se stabilește prin hotărâre a Guvernului. 2. inițierea unei proceduri de achiziție publică pentru toate unitățile ministerului fără ca ministerul să aibă calitatea de unitate de achiziții centralizate nu este posibilă conform legislației actuale. 3. nu pot fi adoptate măsuri corective fără ca acestea să conducă la încălcarea principiilor prevăzute la articolului 2, aliniatul (2) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice”, argumentează ministerul.
Articolul 2, aliniatul (2) din Legea 98/2016 spune că principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achiziție publică și a organizării concursurilor de soluții sunt nediscriminarea, tratamentul egal, recunoașterea reciprocă, transparența, proporționalitatea și asumarea răspunderii.
Potrivit documentației licitației, Ministerul estima că numărul maxim de abonamente lunare din perioada contractuală va fi de 479.808.
Anterior, serviciile de telefonie mobilă au fost furnizate de Orange România, care a câștigat o licitație în august 2013 pentru 5,3 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 19,2 milioane de lei, fără TVA.
Contractul a fost încheiat pentru perioada septembrie 2013 - decembrie 2016.
http://www.profit.ro/stiri/internele-anuleaza-licitatia-pentru-telefonie-mobila-de-6-5-milioane-euro-pentru-abateri-grave-de-la-legislatie-15569597

Ministerul Transporturilor a cumpărat 360 de computere, argumentând că aparatele vechi erau depășite

Ministerul Transporturilor a achiziționat 360 de computere de la firma românească de IT Pragma Computers, pentru care va plăti 893.815 de lei (200.898 euro), cu TVA inclus, prețul unui aparat fiind indicat astfel la 2.483 lei, potrivit unui anunț publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Pragma Computers a mai câștigat, în acest an și anul trecut, mai multe contracte cu Ministerul Apărării, Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliției Române, Curtea de Conturi, Complexul Energetic Oltenia (CEO) și Transelectrica, potrivit anunțurilor postate pe SEAP.
Ministerul Transporturilor avea nevoie de acest contract pentru că cele mai multe computerea erau depășite, potrivit răspunsului transmis de către reprezentanții ministerului la solicitarea News.ro.
”S-au achiziționat aceste computere, deoarece 95% dintre computerele de birou din dotarea Ministerului Transporturilor au durata de viață depășită, au o configurație hardware ce nu permite instalarea de softuri noi, majoritatea lor nu permit instalarea decât a Windows XP”, se arată în răspunsul ministerului.
http://www.profit.ro/stiri/politic/ministerul-transporturilor-a-cumparat-360-de-computere-argumentand-ca-aparatele-vechi-erau-depasite-15570247

LG Electronics Ungaria va prelua subsidiara grupului sud-coreean din România, un business de 100 milioane dolari

LG Electronics Magyar va prelua, prin absorbție, subsidiara grupului sud-coreean din România, care își va înceta existența prin dizolvare fără lichidare, relevă proiectul comun de fuziune transfrontalieră, aprobat deja și prezentat acum de Profit.ro.
Ca urmare a fuziunii, activitatea din România a LG Electronics Magyar va fi derulată prin intermediul unei sucursale din România a companiei din Ungaria.
Planul este ca fuziunea să conducă la eficientizarea actului de decizie managerial, fliudizarea proceselor operaționale, simplificarea monitorizării activității și rezultatelor activității.
“Prin simplificarea structurii societare și eliminarea costurilor suplimentare, puterea financiară va crește, iar accesul la finanțarea externă va fi facilitat în condiții mai avantajoase. Cheltuielile generate de administrarea comună a ambelor societăți care fuzionează vor fi eliminate, rezultând o mai bună gestionare a resurselor și la o eficiență crescută a utilizării acestora (resurse umane, resurse tehnice și altele)”, este indicat în proiectul de fuziune transfrontalieră.
Părțile sociale ale LG Electronics SRL București, având o valoare nominală de 20,52 milioane de lei, vor fi anulate.
Totodată, capitalul social al LG Electronics Magyar va fi majorat cu 462,2 milioane de forinți, la 2,43 miliarde de forinți.
http://www.profit.ro/stiri/lg-electronics-ungaria-va-prelua-subsidiara-grupului-sud-coreean-din-romania-un-business-de-100-milioane-dolari-15569693

Peste 200.000 de clienți au vizitat Apple Shop de la inaugurarea din Crângași, cei mai mulți în noiembrie și decembrie. Ce produse au fost cumpărate

Peste 200.000 de clienți au vizitat Apple Shop eMAG de la momentul inaugurării, septembrie 2015, adică unul din patru clienți care au trecut pragul showroom-ului din cartierul Crângași. Lunile cu cei mai mulți vizitatori au fost noiembrie și decembrie 2015, a anunțat Dante International, administratorul magazinului online eMAG.
Pe prima poziție a topului celor mai comandate produse ale brandului sunt smartphone-urile, cu aproximativ 50% din totalul comenzilor, urmate de laptopuri și accesorii. În clasamentul telefoanelor, iPhone 6S ocupă prima poziție cu 27% din total comenzi, fiind urmat de iPhone 6 (19%) și iPhone 5S.
Clienții care au achiziționat produse Apple au mai adăugat în coș accesorii pentru telefoane, extindere de garanții, perferice PC și accesorii pentru tablete.
http://www.profit.ro/stiri/peste-200-000-de-clienti-au-vizitat-apple-shop-de-la-inaugurarea-din-crangasi-cei-mai-multi-in-noiembrie-si-decembrie-ce-produse-au-fost-cumparate-15569651

CINEMA...
Andy Garcia îl va juca pe Brâncuşi în filmul „The Sculptor“

Actorul Andy Garcia ar urma să îl interpreteze pe sculptorul român Constantin Brâncuşi. Informaţia a fost confirmată de regizorul Mick Davis, cel care a regizat filmul „Modigliani“, filmat în România.
Acesta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu celebrul actor Andy Garcia, iar acesta apare în imaginea alb negru cu o barbă "brâncuşiană" şi cu o pereche de ochelari. "Andy will play Brancusi in The Sculptor" (Andy îl va juca pe Brâncuşi în "Sculptorul"), a scris regizorul.
Mick Davis este cunoscut publicului din România pentru filmul "Modigliani" (2004), realizat în România, peliculă în care Andy Garcia are rolul principal, al discipolului lui Brâncuşi. Filmul s-a bucurat de aprecierea critcii, dar şi a publicului, alături de nume precum Eva Herzigova, Udo Kier şi Jim Carter din distribuţia acestuia făcând parte şi numeroşi actori români.
http://adevarul.ro/entertainment/film/exclusiv-andy-garcia-juca-brancusi-filmul-the-sculptor-1_57df00e95ab6550cb8c678e8/index.html
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL