×

Programe TV -- Data și ora publicării: 23.08.2016 13:53:55

DISCOVERY-SHARK WEEK-PREMIERĂ / Discovery Channel oferă în premieră „Shark Week” online și pentru telespectatorii care nu au abonament la televiziunea prin cablu sau satelit



București (MEDIA EXPRES) / 23 aug 2016 / Discovery Channel a anunțat o nouă serie “Shark Week” începând din 27 august, cu difuzarea celor mai noi documentare pe televiziunea lineară, dar în premieră și cu difuzarea majorității programelor exclusiv online, prin streaming disponibil indiferent de statutul de abonat la televiziunea prin cablu sau satelit al telespectatorilor.

La 27 şi 28 august Discovery Channel difuzează de la ora 23.00 două programe despre cele mai recente descoperiri ştiinţifice despre rechini. Tot din 27 august, de la ora 00.00, „Shark Week” demarează online, cu 16 ore de programe, prin intermediul website-ului dedicat sharkweekonline.com/ro .

Discovery lansează și o aplicaţie de realitate virtuală Discovery VR, disponibilă pe Android şi iOS pentru vizualizarea programului „Insula Rechinilor” .

„Shark Week” este cel mai longeviv program al verii de pe Discovery Channel fiind lansat în urmă cu 28 de ani.

Prezentăm în continuare descrierea programelor disponibile atât pe Discovery Channel, cât și online și exclusiv online:
„Rechinul din adâncuri” – difuzare pe Discovery Channel, miercuri, 27 august, de la ora 23.00 și online, de la ora 00:00.
Biologul marin Greg Skomal și echipa REMUS SharkCam se întorc în Guadalupe ca să găsească cel mai mare rechin alb din lume, supranumit Deep Blue. De această dată, ei folosesc două vehicule submarine robotizate: unul care se scufundă până la 90 metri și altul care coboară până la 600 metri adâncime. Rezultatele obținute de ambele contribuie la schițarea unui profil comportamental: cum folosesc marii rechini albi întreaga coloană de apă, între aceste niveluri? Echipa descoperă tehnici și strategii de vânătoare utilizate de marii rechini albi pentru a-și atrage prada în adevărate ambuscade și filmează un exemplar care atacă submarinul!

„Întoarcerea marelui rechin mako” – disponibil pe Discovery Channel, joi, 28 august, de la ora 23.00 și online, de pe 27 august, de la ora 00:00.
Keith Poe, specialist în montarea de dispozitive de monitorizare a rechinilor, biologii marini Greg Stuntz și Matt Ajemain, alături de întreaga lor echipă, folosesc tehnologii extrem de performante pentru a încerca să studieze o situație reală: un rechin de peste 450 kg, surprins în timp ce atacă. Pescarii îi numesc ”grander” (barosani) pe acești rechini mako enormi, care suferă un fel de transformare după ce ajung la 3 metri lungime și 450 kg greutate, căci devin mai ascunși și încep să vâneze pradă de dimensiuni mai mari, ca de pildă foci. În plus, sunt foarte greu de găsit pe Coasta de Est – sau cel puțin au fost până acum, când Joe Romeiro și echipa lui plonjează în apă după lăsarea întunericului și se întâlnesc față în față cu ei.

„Insula Rechinilor” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
În 2016, directorul de imagine premiat Andy Casagrande a descoperit un lucru foarte bizar: marii rechini albi dispăruseră complet din zona Insulelor Neptune, în largul coastei Australiei de Sud. Unde plecaseră? Căutând spre vest, pe traseul cunoscutei rute de migrație a marilor rechini albi, el a făcut o descoperire incredibilă: o populație concentrată, formată numai din masculi de mari rechini albi, trăia în preajma unei insule necartografiate. Împreună cu biologul marin Dr. Jonathan Werry, Andy se apropie acum foarte mult de un grup de 12 mari rechini albi, în speranța că va putea afla două dintre cele mai bine păstrate secrete ale speciei: unde se împerechează acești rechini și unde își aduc pe lume puii. Programul îi invită pe telespectatori să plonjeze ei înșiși în aventură, apelând la realitatea virtuală și aplicația DiscoveryVR.

„Marele Alb: vânătoare în noapte” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00.
Celebrul fotograf specialist în rechini Chris Fallows pornește în cea de-a opta aventură a sa alături de expertul în rechini Jeff Kurr și biologul Neil Hammerschlag, descoperind cât de bine pot să vâneze marii rechini albi în beznă totală. În narațiunea actriței Lena Headey (“Urzeala tronurilor”), programul demonstrează că marii rechini albi pot vâna la fel de bine chiar și fără o sursă de lumină, deci în absența totală a razelor de soare sau de lună. Dar cum reușesc o asemenea performanță?

„Rechini Mortali” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00.
Apelând la cele mai recente studii de cercetare și dovezi istorice remarcabile, Dr. Michael Domeier și Dr. Barry Bruce pleacă să caute exemplare rare de rechini oceanici cu înotătoare albe, ca să afle dacă specia își merită reputația de “cel mai ucigător rechin din lume.” Istoria ne spune că așa stau lucrurile, iar când cercetătorii fac scufundări în Insulele Bahamas, în largul țărmului Hawaii, sunt speriați cumplit de un rechin foarte periculos.

„Rechini în jungle” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
Biologul marin Dr. Craig O’Connell și Andy Casagrande merg în amonte pe Râul Serena, prin junglele din Costa Rica, pentru a încerca să afle de ce tinerii rechini-taur înoată împotriva curentului pe acest râu și cum evită crocodilii de 3,5-4 metri care trăiesc în aceste ape. O’Connell deduce că rechinii ”detectează” crocodilii după miros și creează, în premieră absolută, un repelent contra rechinilor-taur, bazat pe mirosul de crocodil. Shark Week face cunoscută o descoperire care ar putea să fie foarte importantă și să salveze multe vieți omenești.

„Rechini în zone nucleare” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
Philippe Cousteau, nepotul legendarului Jacques Cousteau, exploratorul și cameramanul care a studiat viața subacvatică, pornește împreună cu soția sa Ashlan Gorse Cousteau și biologul marin Luke Tipple spre Atolul Bikini, ca să exploreze un mediu marin distrus de teste nucleare în timpul Războiului Rece. Dispozitivele nucleare detonate pe atol au pulverizat efectiv două insule și au distrus orice formă de viață de aici. Între timp, natura și-a demonstrat rezistența și a refăcut deja ecosistemul marin, repopulând atolul cu rechini de recif. Dar cum aceștia sunt considerați o specie non-migratoare, de unde au venit? Dispozitivele de monitorizare montate pe corpul mai multor exemplare arată că, de fapt, rechinii migrează dintr-un atol în altul. În plus, programul deconspiră o flotă de pescuit ilegală, care prindea rechini într-unul dintre cele mai mare sanctuare pentru rechini din Pacific.

„Invazia rechinilor în ape mici” (foto) – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
Folosind o cușcă specială de protecție contra rechinilor, cu sistem propriu de propulsie, denumită “The Explorer” (Exploratorul), biologul marin Mauricio Hoyos și Grant Johnson investighează o descoperire recentă din zona Insulei Guadalupe: noaptea, în apele puțin adânci din preajma insulei se adună mai mulți rechini albi. Mișcarea lor către aceste zone pare să fie un comportament normal, ceea ce ar explica de ce rechinii sunt mai des întâlniți în apele mai puţin adânci care se întind de-a lungul țărmurilor.

„Rechini la vânătoare” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
De milioane de ani, între marele rechin alb și focă se dă un război cumplit. Acum, pe hartă a apărut un nou câmp de luptă pentru acești doi combatanți: se numește Cape Cod și diferă total de obișnuitele insule stâncoase unde se înfruntă de obicei rechinii și focile, prin alte părți ale lumii. Aici, marii rechini albi au fost nevoiți să învețe noi metode de a vâna foci. Dr. Greg Skomal și echipa lui se întreabă ce caută rechinii în acest loc, cum ajung aici și cum află tot mai mulți rechini că la Cape Cod îi așteaptă o pradă bogată, formată din foci? Și întrebarea cea mai importantă: dacă numărul de foci și de rechini continuă să crească în ritmul actual, ce se va întâmpla aici în viitor?

„Rechini printre noi” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
Tot mai mulți oameni se întâlnesc cu rechini, în toată lumea. Pentru a face față îngrijorării crescânde a publicului larg, se folosesc diverse metode – de la selecții de exemplare până la năvoade și capcane speciale – dar toate afectează populațiile de rechini. Acum însă, Dr. Craig O’Connell e de părere că a pus la punct un sistem care va demonstra o dată pentru totdeauna că rechinii și oamenii pot să coexiste pașnic!

„Rechini vs. Delfini” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
Rechinii și delfinii împart de multă vreme apele oceanelor, însă abia de curând au început oamenii de știință să înțeleagă adevărata natură a relației dintre acești doi maeștri ai apelor marine. E o dinamică ostilă și periculoasă, mai ales pentru delfini. Delfinii preferă să mănânce pește și să înoate pașnic alături de oameni. Rechinii preferă să mănânce delfini și orice altceva în care își mai pot înfige colții. Dr. Mike Heithaus și echipa lui vin acum cu noi studii de cercetare, care ar putea explica de ce rechinii atacă delfinii mult mai des decât ne dăm noi seama. 

„Blue Serengeti: o lume ascunsă” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
De mai bine de 27 de ani, celebrul biolog marin și expert în rechini Barbara Block studiază marii rechini albi din largul coastelor Californiei. Acum, apelând la camere de filmat revoluționare și tehnologii de monitorizare a exemplarelor, Barbara le oferă cercetătorilor și telespectatorilor o incursiune într-un domeniu rămas până acum necunoscut. Biologul îl numește ”Blue Serengeti” – o lume vastă, bogată, dar foarte bine ascunsă, ce a devenit vizibilă abia acum, datorită noilor dispozitive de monitorizare și camerelor de filmat, montate în egală măsură pe prădători și pe pradă.

„Rechin: jocuri mortale” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
Dr. Jonathan Werry și directorul de imagine Andy Casagrande, care a devenit expert în filmările cu rechini, ajung într-un loc special din Australia de Sud ca să studieze o nouă strategie de vânătoare a marelui rechin alb. Cu noua tehnică, rechinii nu își mai așteaptă prada să intre în ocean, ci ies din apă și înșfacă focile de pe uscat! Să fie oare această strategie unică în lume, deci întâlnită doar aici, în Australia? Nici vorbă! Rechinii sunt mai inteligenți decât credeam noi și pot să învețe lucruri noi atunci când motivația lor este hrana.

„Rechinul Tigru” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
Dr. Neil Hammerschlag este cel mai mare expert din lume în materie de rechini-tigru. Acum, el și-a propus să rezolve ceea ce numește triada secretelor științei acestei specii: unde se împerechează, unde stau femelele pe durata gestației și unde își aduc pe lume puii? Dr. Hammerschlag speră să afle răspunsurile montând dispozitive speciale și monitorizând patruzeci de exemplare, într-o zonă din largul Insulelor Bahamas, numită Tiger Beach, unde apa este puțin adâncă. Întrecut ca dimensiuni doar de marele rechin alb, rechinul-tigru a devenit legendar pentru forța sa ucigașă și apetitul lacom, iar pe durata expediției sale Neil se confruntă cu niște exemplare foarte agresive.

„În adâncuri după Marele Alb” – disponibil exclusiv online, începând de pe 27 august, de la ora 00:00
Un nou-venit s-a stabilit în apele din zona Pacific Northwest: marele rechin alb. Experți în studiul rechinilor, Ralph Collier și Brandon McMillian încearcă să găsească răspunsuri pentru cele mai importante întrebări din acest caz: de ce ajung marii rechini albi atât de departe, spre nord, și de ce aceste întâlniri par să se concentreze într-un loc anume? 
Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) are 3 miliarde de abonați la platformele sale pay-TV și free-to-air din peste 220 de țări și teritorii. Portofoliul Discovery include branduri globale precum Discovery Channel, TLC, IDx, Animal Planet, Discovery Science, Discovery Turbo Xtra/Velocity, precum și OWN: Oprah Winfrey Network în Statele Unite, Discovery Kids în America Latină și Eurosport, lider în furnizarea de conținut sportiv premium, relevant local, în Europa.
Discovery oferă conținut pe toate ecranele, prin intermediul Discovery VR, Seeker și SourceFed Studios, precum și prin servicii OTT și de tipul TV Everywhere, precum Eurosport Player, Dplay, Discovery K!ds Play și Discovery GO. Pentru mai multe informații, vizitați www.discovery.ro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL