×

Cinema -- Data și ora publicării: 29.07.2016 13:00:07

JUDE-PREMIERĂ-LOCARNO / Lungmetrajul „Inimi Cicatrizate” de Radu Jude are premiera mondială pe 7 august în Elveția



București (MEDIA EXPRES) / 29 iul 2016 / Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera lui M. Blecher în regia lui Radu Jude, va avea premiera mondială la 7 august în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno din Elveția, potrivit unui comunicat difuzat de Hi film Productions.

Pelicula a fost inclusă în competiția oficială a festivalului și va avea premiera de gală pe 7 august, de la ora locală 16.30, la Auditorium FEVI. Pe 8 august filmul este programat de la ora 23.15 (La Sala) iar pe 9 august, de la ora 11.00 la Pala Video.

Proiecțiile vor avea loc în prezența regizorului Radu Jude, actorilor Lucian Teodor Rus, Ilinca Hărnuț, monteurului Cătălin Cristuțiu, sound designer-ului Dana Bunescu, producătorului Ada Solomon. Prezența delegației române la Locarno este susținută de Institutul Cultural Român și de Centrul Național al Cinematografiei.

Acțiunea filmulului are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

„Inimi cicatrizate” este o producție Hi Film în co-producție cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu BORD CADRE FILMS (Elveția) și a fost dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings.

Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine Marius Panduru RSC, montajul Cătălin Cristuțiu, sound designer Dana Bunescu, sunet Jűrg Lempen mixaj Cristinel Șirli, costume Dana Păpăruz, machiaj Bianca Boeroiu, coafură Domnica Bodogan, scenografia Cristian Niculescu, producător Ada Solomon, co-producători Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade, producători asociați Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler.

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, PROGRAMUL MEDIA – Europa Creativă și EURIMAGES.

Proiectul a fost susținut de: CINEMA CITY, AdePlast SA, COVALACT, Henkel Romania, Audi România, Havas, METRO Cash & Carry România, ING Bank România, ZENITH ROMANIA, Farmacia DONA, Libra Internet Bank, CLINICA MEDICALĂ HIPOCRAT 2000 și HBO Europe.

Ultima prezenţă a unui film românesc în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno a fost înregistrată în urmă cu trei ani cu producția „Când se lasă seara peste București sau Metabolism” în regia lui Corneliu Porumboiu.

Radu Jude a câștigat anul trecut „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru pelicula „Aferim!”, producția românească cu cel mai mare succes de box-office în 2015.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL