×

Editorial -- Data și ora publicării: 26.07.2016 21:01:33

AXN-CONCURS CLIPURI / Sony Pictures Television (AXN) derulează în România un concurs de clipuri în perioada 1-28 august



București (MEDIA EXPRES) / 26 iul 2016 / Sony Pictures Television Networks compania ce deține AXN a anunțat deschiderea înscrierilor pentru România, în perioada 1 -28 august, la „Festivalul mediului înconjurător, Imaginează-ți asta!”, o competiție internațională de clipuri video între 30 de secunde și 7 minute având ca subiect „povestea unei lumi mai bune”.

Competiția se desfășoară în etape, la nivel global, premiul cel mare urmând a fi desemnat la studiourile Sony Pictures din Los Angeles, într-un eveniment organizat în această toamnă.

Concurenții din România trebuie să intre pe site-ul AXN.ro, la adresa www.axn.ro/imagineazatiasta, unde vor înscrie clipul cu care doresc să participe. Un participant poate înscrie mai multe lucrări.

Clipurile video înscrise vor respecta tematica concursului: Imaginează-ți asta! Cum am putea transforma Planeta într-un loc mai bun? Indiferent de subiectul ales: salvarea pădurilor, curățarea spațiilor verzi, economisirea resurselor, salvarea animalelor pe cale de dispariție sau orice alt subiect de mediu, clipurile video trebuie să aibă o durată între 30 secunde și 7 minute, în orice formate video.

“Cu ajutorul rețelei noastre de televiziuni, ce până acum au încurajat telespectatorii să acorde mai multă atenție mediului înconjurător, invităm în acest moment creatorii de pretutindeni să ne spună povestea unei lumi mai bune. Credem că cele mai bune povești au capacitatea extraordinară de a te face să te simți bine, dar și de a te motiva pentru a acționa într-o direcție”, a declarat Andy Kaplan, Președinte, rețelele internaționale Sony Pictures Television.

Festivalul Imaginează-ți asta! are ca scop răspândirea de povești inspiraționale, mai mici sau mari, care pun în prim plan acțiuni sau obiceiuri ce pot duce la o lume mai echilibrată, mai sănătoasă pentru generațiile viitoare. Concursul este organizat pe opt regiuni la nivel global fiecare având un juriu format din experți și instituții relevante pentru tematica competiției.

Câștigătorii regionali vor ajunge în Los Angeles (sponsor: American Airlines) la Hollywood și la studiourile Sony Pictures, în octombrie. În cadrul vizitei de la Hollywood, va fi anunțat și câștigătorul global al competiției. Câștigătorii atât la nivel local, în fiecare țară, cât și regional sau international, vor fi selectați după calitatea lucrărilor – puterea de a spune o poveste video coerentă și interesantă, precum și respectarea temei campaniei Imaginează-ți asta!: cum am putea transforma Planeta într-un loc mai bun.


În România, membrii juriului local vor aprecia clipurile înscrise în funcție de respectarea tematicii, originalitate, creativitate și capacitatea lucrării de a stârni emoție.

Din juriu face parte Daniel Mitulescu, producător de film și manager cultural („Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Loverboy”), deține Metropolis Film, casă de distribuţie de film independent și Asociația Culturală Metropolis, ce organizează Caravana Metropolis, cinema în aer liber, Balkanik!, festival de muzică balcanică sau KINOdiseea, festivalul internațional de film pentru copii.

Din juriu mai fac parte Ramona Cordoş si Codin Sebastian Pop, fondatorii proiectului de educatie si entertainment Creative Monkeyz si realizatori ai celui mai de succes serial de animație românesc cu difuzare pe Youtube, „RObotzi”.

Al patrulea membru al juriului este Cristi Mărculescu. selecționer TIFF, Dracula IFF și Buzz CEE.

Din juiu mai fac parte reprezentanții WWF România (World Wide Fund for Nature) și ai revistei Tvmania, cel mai vândut ghid TV din România.

Marele premiu, acordat la Hollywood, constă în 5.000 de dolari și un pachet de electronice Sony 4K, ce include un televizor 4K de 55 inci și o cameră foto mirroless Alpha a6300.

Premiile locale, pentru România, sunt: o cameră video Sony 4K AXP33; două camere GoPro Hero4 și trei încărcătoare Ginkgo Solar.

Câștigătorul locului 1 local (camera video Sony 4K) va fi și reprezentatul României pentru etapa regională – Europa Centrală și de Est, unde va concura alături de câștigătorii Poloniei și Ungariei. Un juriu regional, format din experți AXN, va decide care dintre cele trei lucrări ale regiuni va fi lucrarea regiunii CEE din etapa finală, de la Hollywood.

Sony Electronics este sponsorul de tehnologie al Festivalului. www.sony.com

Spotul competiției poate fi urmărit la adresa: https://youtu.be/OMcqDlKvj-o

Campania “Imaginează-ți asta!” a fost lansată în septembrie 2015 de către cele 45 de rețele SPT și și-a propus să inspire telespectatorii să protejeze și să îmbunătățească mediul înconjurător prin promovare locală, susținând eforturile pentru rezolvarea unor probleme regionale. În martie 2016, SPT a creat aplicația mobilă „Imaginează-ți asta!” pentru iOS și Android, pentru a încuraja poveștile spuse cu ajutorul telefoanelor mobile.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL