×

Cinema -- Data și ora publicării: 25.07.2016 13:24:34

RÂȘNOV-FESTIVAL / Festivalul de Film Istoric de la Râșnov se deschide la 29 iulie



București (MEDIA EXPRES) / 25 iul 2016 / Cea de-a opta ediție a Festivalului de Film Istoric Râșnov (FFIR) se deschide la 29 iulie cu un concert special susținut de Ovidiu Lipan Țăndărică și va programa până la 7 august peste 100 de ore de filme, dezbateri și concerte, inclusiv peste 40 de documentare și filme de ficțiune, 13 momente muzicale și evenimente speciale, două expoziții și un târg de carte.

Festivalul se desfășoară în Cetatea Râșnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică și în Piața Unirii din oraș. De asemenea, aproape 40 de invitați speciali vor dezbate tema principală a festivalului de anul acesta: “(R)Evolution”.

Printre evenimentele festivalului se numără cine-concertul “Genuine – povestea unui vampir”, un episode din (r)evoluția genului horror, cu pasaje din Kafka, spectatolul-colaj “Istorisirile unei Regine”, inspirat din poveștile Reginei Maria a României, iar mezzosoprana Claudia Codreanu, Costin Soare (lăută, chitară) și actrița Simona Bondoc vor pune în scenă momentul de muzică spaniolă “Amprenta morilor de vânt. De la Cervantes la Garcia Lorca”.

Vizitatorii vor putea vedea și expoziția „Frânturi de istorie”, care include fotografii, realizate de Dan Drăghicescu, cu mașini de epocă ce aparțin unor familii britanice și este dedicată Zilei Armistițiului (11 noiembrie). Expoziția colectivă “Bilet de lup” este un martor al unui ciclu de documentare și prezintă imagini realizate de Augustin Bucur, Veaceslav Cebotari, Cătălin Dobre, Ionuț Pițurescu, Manuela Morar, Andrei Rădulescu și Mihai Țucă.

Partea muzicală a festivalului este deschisă de Ovidiu Lipan Ţăndărică, cel mai faimos percuţionist român, având la activ peste 50 de ani de concerte atât pe scenele autohtone, cât şi din întreaga lume. Invitaţii speciali ai artistului sunt Stelu Enache, Panţîru Brass şi Grupul Balcano.

Stelu Enache este unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai muzicii aromâne, iar Panţîru Brass este o parte din Fanfara Zece Prăjini, muzicanţi cunoscuţi la nivel internațional, cu nenumărate participări la zeci de festivaluri naţionale şi internaţionale.

Acompaniamentul este asigurat de Grupul Balcano, format din artiști cu vastă experienţă artistică şi nenumărate colaborări cu mari solişti ai ţării. Concertul va avea loc pe 29 iulie, în Piața Unirii, din Râșnov, de la ora 20:00.

Vizitatorii vor mai putea asculta în grădina Cetății Râșnov, pe 5 august, un concert marca Dan Byron și Luiza Zan, iar pe 6 august scena va fi ocupată de Vali Răcilă, Raul Kuşak și Hanno Höfer. Vor mai concerta pe parcursul celor 10 zile de festival trupele Domino, Innuendo Trio, Icon Arts Percussion Group, Cvartetul Solaris și Ansamblul Flauto Dolce. Biserica Evanghelică din Râșnov va găzdui, pe 30 iulie, un spectacol de muzică elisabetană și versuri de Shakespeare, unde invitat special va fi actrița Daniela Nane.

Partenerii care s-au alăturat anul acesta Festivalului de Film Istoric Râşnov sunt: Banca Comercială Română, Romanian Business Consult, Institutul Cultural Român, Banca Transilvania, Allen & Overy, Erbaşu SA, Crama La Salina, Golin, MullenLowe.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR) a fost inaugurat în anul 2009 și este descris de organizator ca făcând parte din identitatea culturală a Râşnovului, oraşului transilvan fiind în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice cu peste 300.000 vizitatori pe an.

Coordonatorul festivalului este Mihai Dragomir iar PR-ul este realizat de agenția Golin sub coordonarea Theodorei Mirea, Senior Manager. Mai multe detalii sunt disponibile la www.ffir.ro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL