×

Editorial -- Data și ora publicării: 23.05.2016 18:12:01

„SPACE WEEK” începe din 23 mai pe Discovery Channel



București (MEDIA EXPRES) / 23 mai 2016 / Discovery Channel continuă campania dedicată spaţiului cosmic cu SPACE WEEK, o grilă specială de programe difuzate în perioada 23 – 29 mai, potrivit unui comunicat difuzat de companie. Grila specială face parte din campania dedicată spaţiului cosmic, sărbătorind 35 de ani de la zborul lui Dumitru-Dorin Prunariu.

Astfel, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19:00, telespectatorii vor putea urmări episoade din seria „Cum funcţionează Universul”.

Luni, 23.05 – Cum funcţionează Universul: La marginea sistemului solar
În cosmos, aproape de noi, există bule magnetice gigantice, de milioane de kilometri, materie invizibilă, bizară, și o stea a morții care trece prin șiruri de comete înghețate.

Marți, 24.05 – Cum funcţionează Universul: Pământul: Geamănul malefic al lui Venus
Ca și pe Pământ, pe Venus se găsea inițial apă, dar planeta a fost distrusă de soarele prea puternic și de fenomene vulcanice dezlănțuite. Va avea oare și Pământul aceeași soartă?

Miercuri, 25.05 – Cum funcţionează Universul: O gaură neagră monstruoasă
Faceți o călătorie terifiantă, fascinantă, până în inima cele mai mari enigme din Univers: o gaură neagră gigantică.

Joi, 26.05 – Cum funcţionează Universul: Istoria secretă a Lunii
Luna noastră este mult mai mare decât alți sateliți naturali din sistemul solar. Dar de unde vine Luna? Întrebarea rămâne unul dintre cele mai mari mistere din știința planetară.

Vineri, 27.05 – Cum funcţionează Universul: Primele oceane
Apa definește planeta albastră. Există apă în oceane și în corpurile noastre. Însă cercetătorii consideră că, la momentul când s-a format, Pământul era uscat. De unde provine apa?
Sâmbătă, 28.05, de la ora 10:00, Discovery difuzează emisiunea Morgan Freeman în spaţiu: Ne-am putea deplasa mai rapid decât lumina?, un documentar despre călătorii în hiperspaţiu, găurile de vierme şi teleportare, iar de la ora 11:00 documentarul tribut Un pas uriaş: În amintirea lui Neil Armstrong, care prezintă interviuri fascinante şi imagini speciale din arhivele misiunii Apollo 11.

Duminică, 29.05, de la ora 10:00, documentarul despre secretele cometelor Explorăm Cosmosul: Pe urmele unei comete, iar de la ora 11:00 Asteroizii: Misiune periculoasă – despre soluțiile pentru a stopa pericolul reprezentat de asteroizi.
 
Săptămâna se va încheia cu două documentare:
Duminică, 29 mai de la ora 22:00, Telescopul – acest film unic va prezenta imagini dintr-o altă lume, parcurgând istoria telescopului, de la Galileo și Newton până la Hubble și Telescopul Spațial James Webb (JWST).
Duminică, 30 mai, de la ora, 23:00, Ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis – în timp ce Atlantis se pregăteşte pentru ultima călătorie, acest documentar captivant dezvăluie poveştile astronauţilor şi inginerilor care şi-au dedicat viaţa programului spaţial.

Pe 10 mai, Discovery a anunțat lansarea unei campanii care sărbătoreşte 35 de ani de la zborul în spaţiu al lui Dumitru-Dorin Prunariu şi care a inclus, printre altele, o serie de evenimente publice, vizite în şcoli şi licee, la care au luat parte astronauţi şi experţi de prestigiu. Având ca obiectiv încurajarea publicului să descopere beneficiile ştiinţei în viaţa de zi cu zi, campania face parte dintr-o serie de proiecte care se vor desfăşura pe tot parcursul anului.

În perioada 14-18 mai, 12 astronauţi din 9 ţări au vizitat România şi au participat la o serie de evenimente, printre care Astro Fest. Festivalul, care a reunit peste 6000 de participanţi, a avut loc pe 14 şi 15 mai la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti, respectiv la Therme Bucureşti, unde a fost anunţat proiectul Galaxy Explorers şi construcţia celui mai mare observator astronomic din România. În data de 17 mai, elevi, liceeni şi studenţi din Bucureşti au avut şansa să îi cunoască pe cei 12 astronauţi, prin programul de conferinţe de popularizare a ştiinţelor susţinut de revista Ştiinţă&Tehnică în parteneriat cu Discovery Channel.
 
Activităţile continuă în perioada următoare la Cluj, unde, în parteneriat cu Discovery, TIFF îi va dedica o proiecție specială lui Dumitru-Dorin Prunariu în data de sâmbătă, 28 mai, de la ora 18.30. La Timişoara, în perioada 2-4 iunie, vor avea loc o serie de activităţi ştiinţifice pentru studenţii Universităţii de Vest din Timişoara, precum şi alte acțiuni culturale organizate de alte instituţii locale.    
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL