×

Editorial -- Data și ora publicării: 19.05.2016 17:13:21

EXCLUSIV- NETFLIX-AUDIENȚĂ (conține UPDATE prima fraza și paragraful 4) / Netflix a avut în ianuarie 163.637 de utilizatori din România



București (MEDIA EXPRES) / 19 mai 2016 / Netflix a avut în luna ianuarie 2016 un număr de 163.637 de utilizatori pe PC din România, dublu față de serviciul online similar deținut de Pro TV cu denumurea voyo.ro (63.037 pe PC, 88.255 vizitatori în total cu accesări din tabletă și mobil), potrivit informațiilor furnizate pentru Media Expres de compania independentă care măsoară audiența online Gemius.

Netflix a avut în aceeași lună – când a făcut disponibil serviciul de distribuție de conținut online și la noi în țară - un reach pe internet de 2,2% față de voyo.ro, care a înregistrat un reach de 0,85%.

Măsurarea audienței pentru Netflix realizată de Gemius în România nu a continuat însă și în lunile următoare, când era interesant de văzut câți români au folosit serviciul american de distribuție de filme și seriale, intrând în perioada cu plată, după prima lună gratuită.

Gemius a monitorizat in continuare Netflix, dar traficul nu a fost suficient pentru a permite o concluzie statistică, potrivit reprezentantului companiei contactat de Media Expres.

Spre comparație, în Polonia (cu o populație de 38,4 milioane față de 19,5 milioane în România), cifrele furnizate de Gemius pentru „Wirtualne Media” și citate de broadbandtvnews.com au arătat un număr de 337.674 utilizatori reali în ianuarie 2016, cu un reach de 1,49%, în vreme ce în februarie numărul a scăzut la 73.666 de utilizatori reali, cu un reach de 0,34%. Audiența Netflix în Polonia a înregistrat apoi o creștere în martie 2016, până la un număr de 160.618 utilizatori reali, cu un reach de 0,73%.

În România, ca și în Polonia și în alte țări unde s-a extins la începutul anului 2016, Netflix oferă serviciul cu subtitrare în limba engleză fapt care afectează în bună măsură dezvoltarea distribuției pe piețele naționale.

Gemius (cloud.gemius.ro) este divizia pentru România și Republica Moldova a unei companii din Polonia extinsă la nivel internațional, care se ocupă cu măsurarea audienței pe internet, analiză de web, managementul campaniilor online, ad serving și soluții pentru e-commerce.

În mai 2016, IAB Europe a acordat pentru a doua oară companiei Gemius premiul pentru cel mai bun produs de cercetare din Europa. Proiectul câștigător este gemiusAudience cu metodologia Overnight care furnizează zilnic date de audiență online. Compania a fost premiată anul trecut de IAB Europe pentru studiul gemiusAudience care folosește în câteva țări modelul “Behavioral Panel Synthesis” (BPS) cu ajutorul căruia publisherii pot vedea cine sunt utilizatorii site-urilor lor și tipurile de dispozitive folosite (PC, tabletă, mobile).
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL